Събития Хотели

Алианс Българско Черноморие вече е учреден

   
Алианс Българско Черноморие вече е учреден

В Златни пясъци беше учреден Алианс "Българско Черноморие". Главен инициатор и мозък на проекта е концесионерът на морските летища Варна и Бургас - "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт“ АД. Целта на новата организация е да бъде обединен туристическият бизнес по морето. Идеята е да бъде развит имиджът и брандът на българското Черноморие, заяви Мартин Захариев, зам.-председател на Националния борд по туризъм, които също са сред инициаторите.

 

Алианс „Българско Черноморие“ има за основна цел чрез обединяване усилията на основните заинтересовани страни в туристическия сектор, включително бизнес, общини и Министерство на туризма, да започне незабавна работа по разработването и утвърждаването на силен туристически бранд и слоган на Българското Черноморие, заяви избраният за председател Франк Кванте, който е и главен изпълнителен директор на "Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт" АД.

Организацията планира да изготви и да реализира прилагането на маркетингова стратегия и кампания на основните емитиращи туристически пазари – Германия, Русия, Великобритания, Полша, Чехия, Израел и др., както и привличането на нови потенциални пазари за морските курорти. Основният фокус на дейността на Алианс „Българско Черноморие“ ще бъде върху проактивното, въздействащо и ефективно популяризиране на дестинация Българско Черноморие.

 

За председател на Алианс „Българско Черноморие“ беше избран Франк Кванте от "Фрапорт". Учредители и членове на ръководството са:

  1. Фрапорт Туин Стар Еърпорт Мениджмънт АД
  2. Авиокомпания България Еър АД
  3. Авиокомпания Гъливеър ЕООД
  4. Албена АД
  5. Албена Тур
  6. Фламинго Турс
  7. Хотел Интернационал АД
  8. Национален борд по туризъм
  9. Хелиос Хотелс
  10. Лагардер Травъл Ритейл ЕООД
  11. Бургаска регионална туристическа камара
  12. Варненска туристическа камара
  13. Сол Несебър Ризорт
  14. СОК Камчия
  15. G hotels (ГБС турс)
  16. ФеърПлей Интернешънъл
  17. Златни пясъци АД
  18. Мелиа хотелс

 

Правната форма на Алианс „Българско Черноморие“ е сдружение с нестопанска цел, а неговата правна уредба – съгласно Закона за юридическите лица с нестопанска цел. Предложението за финансиране на Алианса е за съвместно и от 2022 г. равномерно разпределение на финансирането между бизнеса, черноморските общини и Министерство на туризма.

Организацията е отворена за присъединяване на още членове. Събитието беше уважено от министъра на икономиката Кирил Петков и посланика на Федерална Република Германия у нас Кристоф Айххорн. Видео обръщение и подкрепа беше дадена от президента Румен Радев. Министърът на туризма доц. Стела Балтова отказа присъствие, но изпрати приветствие.

 

Мирослав Иванов, Варна

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати