Събития

Банско Опера Фест продължава в хотел Кемпински Гранд Арена

   
Банско Опера Фест продължава в хотел Кемпински Гранд Арена

От 7 до 14 август Банско се проведе XXIV-тото издание на дългоочаквания Джаз Фестивал. Събитието пожъна огромен успех. Концертите очароваха публиката с изпълнения както от България, така и от балкански страни като Румъния, Гърция, Турция, Сърбия и Северна Македония. Фестивалът бе посветен на неговия създател – Д-р Илиев, почитайки него и труда му. Концертите бяха безплатни и се проведоха на централния площад “Никола Вапцаров” в центъра на града.

Част от музикалната програма бяха известни изпълнители като Васил Петров, Хилда Казасян, Камелия Тодорова, „Акага”, Веселин Койчев, Вики Алмазиду, Васил Спасов, Ангел Заберски-син, дуото „Вила Мадалена”, Теодора Енаке-Броди и много други. 

"Кемпински Хотел Гранд Арена Банско" отново беше спонсор на фестивала, а наскоро реновираният Пиано Бар Синг Синг в хотела се превърна в джаз сцена за Old Gold Band. Групата изпълни някои от хитовете си след приключването на фестивалната програма и създаде незабравимо изживяване за присъстващите. 

Фестивалното лято продължава в Банско, като този път фокусът е върху любителите на класическата музика. Банско Опера Фест ще се проведе на 27 и 28 август като Кемпински Хотел Гранд Арена Банско отново ще е сред основните спонсори на събитието. Посетителите ще имат възможността да се насладят на операта „Вълшебната флейта” и мюзикъла „Човекът от Ла Манча” на централния площад „Никола Вапцаров”. 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати