Турагенции

Туроператорът Никона прави винен тур в България

   
Туроператорът Никона прави винен тур в България

България предлага много уникални гледки и природни забележителности. Родопите със сигурност са сред най-магичните планини на Балканския полуостров. Има много легенди и митове за някои от природните заблежетилности в региона. Това привлича хиляди туристи ежегодно. Те избират планината за място за отдих и приключения. Родопите и отделно Тракия, долините на Струма и Места са само част от местата, които предлагат богатата култура и спиращата дъха природа.  

Туроператорът “Никона” за втора поредна година организира винен и културен тур в тези региони. Любомир Николов, управител на компанията сподели: “След започването на пандемията правим много програми в България. За винените турове организираме групи от максимум 6 души. По този начин няколко приятелски семейства могат да пътуват заедно и екскурзията е много по-лична и специална”. 

 

Цените започват от 750 лева на човек 

 

и включват 3 нощувки и 3 закуски. Настняването е разпределено по следния начин: две нощувки в четиризвездния хотел Uva Nestum Wine & SPA и една нощувка в Косовски къщи. Николов гарантира: “Това са два от най-добрите хотели в района на Гоце Делчев. Uva Nestum Wine & SPA съчетава най-доброто от модерните технологии с традиционното за неврокопския край гостоприемство. Хотелът има собствена винарна и предоставя много възможности за забавление и релакс. Косовски къщи пък са чудесна автентична възстановка на възрожденски къщи. Гостите наистина ще могат да се потопят в културата на мястото”.  

Пакетът включва и пълно екскурзоводско обслужване с подробни беседи за посещаваните обекти, транспорт в комфортен ван или минибус с включена минерална вода, традиционна родопска вечеря, посещение на гайдарска работилница, входни такси (Музей на Рилския манастир, Кордопуловата къща, Тракарт, Голямата базилика)  и всички туристически такси и данъци.  

Подобна екскурзия е подходяща за любителите на виното. Местните винарни ще посрещнат туристите с отворени обятия. Туристите ще посетят 3 винарни с включени беседи, както и дегустации.  

По този начин туристите ще могат да опознаят българската култура и бит в дълбочина, а обикаляйки някои от най-важните забележителности за района съвсем ще се потопят в неврокопската атмосфера.  

 

Йоана Шомова 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати