Новини Събития

Рок фестивал се проведе в Банско

   
Рок фестивал се проведе в Банско

Банско затвърди имиджа си на фестивална и музикална лятна дестинация.

Две поредни вечери, центърът на Банско беше завладян от рока. В „Пирински рок вечери“ жители и гости на града слушаха любими български мелодии и световни евъргрийни. На сцената на площад „Никола Вапцаров“ излязоха Дичо и групите Рока Рола, Бендида и Конкурент. Те успяха да зарадват публиката с широк диапазон рок музика – от балади до хеви метъл парчета, от златните години на рока до най-актуалното в жанра.

С рок вечерите в подножието на Пирин, Банско затвърди имиджа си на фестивална и музикална лятна дестинация, където има за всекиго по много от всичко.

Часове преди рокът да завладе централния площад, традицията беше представена на площад „Възраждане“ от песните на мъжката вокална група „Стар мерак“ и сладкодумните бански баби, които пресукваха и плетоха шушони. Традиционно, семейство Джолеви – Нина и синовете и́ Цветомир и Лъчезар, подредиха изложбата си в Туристическия информационен център.

И на друг емблематичен площад в Банско – „Оборище“, известен повече като Костей блата, музиката доминираше до късно през нощта. Пазителите на традицията на кукерските карнавали от едноименната махала, събраха на курбан за здраве своите близки и приятели.

„Днес ще се срещнем след 10 години” беше надсловът на концерта на талантливия музикант и педагог Марин Бърдарев. Ограниченията не дадоха възможност на всички желаещи да присъстват в големия салон на читалище „Никола Вапцаров”, където се проведе юбилейния десети концерт на Школата на Марин Бърдарев.

На сцената излязоха неговите ученици на възраст от 6 до 26 години, на които той преподава тамбура, китара, акордеон и народно пеене. Те подариха на публиката един емоционален концерт, зареден с много силни чувства.

Както на всеки концерт на Марин Бърдарев, така и сега, големи имена в българската музика подкрепиха децата на Банско в техните музикални изяви. Младите изпълнители имаха честта и рядката възможност да им акомпанират бас-китаристът Атанас Манов и барабанистът Петър Митов. Редом с децата на сцената, като с равни, беше кавалджията на Вселената Теодосий Спасов.

Концертът беше реализиран с подкрепата на Община Банско, като част от програмата за децата „Здравей, лято!”.

https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=4607820525928722&id=276098595767625



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати