Турагенции

Чартърите за Малдивите тръгват от 25 октомври

   
Чартърите за Малдивите тръгват от 25 октомври

Новата чартърна програма от София до Малдивите започва от 25 октомври 2021 г., съобщи за TravelNews Румяна Юксел, управител на туроператора “Аква тур БГ”, които са организатори на пътуванията. Полетите ще бъдато осъществявани с авиокомпанията GullivAir. Островите бяха изключително популярна дестинация за българите през зимния и пролетен сезон. От ноември 2020 г. до май 2021 г. общо около 10 хил. българи са пътували към страната, показват данните на Министерството на туризма. България се нарежда на 17-о място сред пазарите за входящ туризъм за Малдивите.

Пътуванията за екзотичната страна ще се запазят

и занапред, като интересът ще нараства, каза Юксел. Плановете са новата програма да продължи до 9 май 2022 г. с полет всяка седмица, като специален акцент има покрай коледните и новогодишните празници, за които също вече се продават пакетите. За Коледа са предвидени 6 нощувки, а за Нова година 8 нощувки.

През останалото време пакетът е за 7 нощувки. Към момента много от хотелите имат специални цени и отсъпки, някои от които са до края на август, а други до средата на септември, подчерта Румяна Юксел. Според нея най-изненадващото на фона на обстановката с Ковид е, че в много от хотелите вече изобщо няма места. В други определени вили са заети. От това положение става  ясно и се потвърждава  тезата, че Малдиви си остават най- предпочитаната и търсена екзотична дестинация, коментира тя.

Цените започват от 1299 евро на човек,

в който пакет влизат самолетен билет София-Мале-София с директен чартърен полет, летищни такси, 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване, един салонен багаж до 4 кг. и чекиран багаж до 20 кг.; трансфер летище-хотел-летище (с лодка, вътрешен полет + лодка или хидроплан според избрания хотел), медицинска застраховка с лимит 10 000 евро с включени медицински разходи свързани с COVID 19 при пътувания в чужбина (Не покрива  престой в хотела или нови самолетни билети при положителен резултат от тест направен в чужбина).

Малдивите са държава, съставена от хиляди острови, по-голямата част от тях необитаеми, което прави усещането за бягство от целия свят много силно. Най-често един остров е зает от един-единствен хотел и целият плаж е само за гостите му. Малдивите не са само рай за младоженци, както повечето хора ги знаят. В последните години са все по-посещавани и от семейства с деца или цели приятелски компании. Повечето курорти предлагат всевъзможни забавления. Отделно има обиколки на съседни острови, традиционен нощен риболов с морско барбекю, наблюдение на делфини по залез слънце и др. Сред най-предпочитаните от туристите дейности са гмуркане с шнорхел, уиндсърфинг, катамаран, ветроходство, водни ски, парасейлинг, банан, уейкборд и кану-каяк.

Малдивите са открити от туристите през 1970 година, като преди това не е било известно курортно място, а основната дейност е била риболов. Съгласно официалната правителствена страница за туризма, 1972 година бележи началото на прехвърляне на тежестта на икономиката от риболова към туризма. В момента страната има 89 курортни комплекса с капацитет от 17 000 легла за 600 000 туристи, които ежегодно посещават Малдивите. Те са предпочитано място заради сравнително умерения климат, чистата синя вода, белите пясъчни ивици, възможността за практикуване на водни спортове целогодишно и заради изключително интересния и богат подводен свят.

Местната валута е руфия. Навсякъде може да се разплаща с долари и кредитни карти. Евро се приема само в курортите, а също и в някои сувенирни магазини. Ако нямате обменени пари, може да се снабдите с тях в хотелите и банките. Единствено обаче при посещение на столицата Мале е желателно да имате малко руфии. Няма банкомати в Мале и хотелите на островите. Туристите трябва да имат адаптер за зареждане, тъй като контактите са тройни. Напрежението на електрическата мрежа е 220 V, а на места 110 V.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати