Новини Събития

Ивент дизайн ще прави събития за над 800 000 лв. на Института по публична администрация

   
Ивент дизайн ще прави събития за над 800 000 лв. на Института по публична администрация
Директорът на Института по публична администрация Павел Иванов (вляво) с Моника Панайотова, бивш председател на младежкото ГЕРБ

Институтът по публична администрация обяви обществена поръчка на пряко договаряне за “Логистично и техническо осигуряване на събития, провеждани от ИПА“. Оферти са подадени от три компании – “Беневент” ЕООД, “Ивент дизайн” ООД и туроператорът “Атлас травелс” ЕООД. В процедурата е поканена да участва още туристическата агенция “Елит травел интернешънъл” ООД, но не са подали предложение.

За изпълнител е избрана “Ивент дизайн” с най-ниската предложена цена от 817 570 лв. без ДДС. Собственик на фирмата с 68% е пиар експертът Мария Арсова, останалият дял е на чешкия бизнесмен Любош Скупник, показва справка в Търговския регистър. Арсова е и управител. “Ивент дизайн” ООД е сред големите участници и изпълнители в обществени поръчки за събития, и пиар услуги. Най-много търгове има спечелени по време на тройната коалиция и по време на управлението на ГЕРБ през последните 12 години. Мария Арсова е бивш пиар на министъра на търговията и туризма Валентин Василев в кабинета на Иван Костов.

Обществената поръчка е за осигуряване на конферентни услуги в София и страната, както и хотелски настанявания в страната. Конферентните услуги включват провеждане до 24 бр. полудневни събития в София и провеждане до 62 бр. многодневни събития извън София с минимум една нощувка. Хотелското настаняване в страната включва осигуряване на допълнително хотелско настаняване до 200 бр. нощувки.

Предстои сключването на договор при положение, че няма обжалване на класирането. Срокът за изпълнение на поръчката е до 30 септември 2023 г. Средствата са по европейската програма “Добро управление”.

TravelNews отправи запитване към Института по публична администрация да обяснят по какъв начин и критерии са поканени само четири фирми от туристическия бранш за включване в процедурата. 

Институтът по публична администрация (ИПА) е създаден по силата на Закона за държавния служител през 2000 г. Той е структура към Министерския съвет и е водещата институция за обучение на служители в държавната администрация. Изпълнителен директор на ИПА е Павел Иванов, който е назначен от ГЕРБ и гравитира около бившия вицепремиер Томислав Дончев.

От "Ивент дизайн" като клиенти са посочили на сайта си Прокуратура на Република България, Министерство на правосъдието, Министерство на здравеопазването с програма за превенция HIV и СПИН, Представителство на ЕК в България, МВР, Министерство на земеделието и храните, Министерския съвет, Министерство на икономиката, Министерство на транспорта и др. През 2020 г. спечелиха нова обществена поръчка на Министерството на земеделието за 400 000 лв. за кулинарно шоу, писа тогава Медияпул. През последните 14 години имат над 40 договора по обществени поръчки в администрацията, показва справка в регистъра.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати