Новини Събития

Стефан Янев: Решението за новите мерки ще бъде взето днес или утре

   
Стефан Янев: Решението за новите мерки ще бъде взето днес или утре

Както вече многократно съм заявявал управлението на здтавната криза е в ръцете на здравните власти, здравния министър Стойчо Кацаров и неговия екип - т. нар. епидемиологичен съвет, който следи развитието на ситуацията в страната. Решенията, които предстоят да бъдат взети ще бъдат максимално обосновани на личната информация. Това заяви премиерът Стефан Янев в ефира на NOVA по въпроса за новите противоепидемиологични мерки. 
 

"Вероятно ще има недоволни, но балансът е между протестът и гласът на тези, които не искат мерки и тези, които искат мерки и повече сигурност и предсказуемост в страната. Политическото решение го взима министърът на здравеопазването, защото е най-близко до тематиката и проблематиката, която е налична в този негов съвет и това са неговите правомощия. Решението не е взето. Решението ще бъде взето днес или утре.", посочи служебният премиер.

"Служебното правителство функционира по правилата на демократичното функциониране в държават, тоест, че е един колективен орган. Решението се подготвя и ще бъде взето в рамките на тази седмица", подчерта отново Янев.

 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати