Новини Турагенции

Universal Studios отвори атракционен парк в Пекин

   
Universal Studios отвори атракционен парк в Пекин

Посетители се запознават днес с първия тематичен парк на Universal Studios в Китай, който отвори врати в Пекин. Опашките за желаещите започнаха от ранни зори, съобщава АФП.

Посетителите ще могат да видят панорама, вдъхновена от популярни филми, сред които „Хари Потър“ и „Джурасик свят“. Паркът също така е част от по-голяма зона за отдих с универсална тематика, която включва два хотела и търговска улица.

Паркът обещава водни шоута и среща „очи в очи“ с аниматронен динозавър. Камерите за лицево разпознаване позволяват на посетителите да ползват шкафчета за съхранение, да плащат за храна и да се присъединят към разходки без физически билети.
Атракцията в Пекин, петият парк на американския медиен конгломерат в световен мащаб, бе спомената за първи път през 2014 г., след като получи одобрение от китайските власти. Оттогава градът отвори специална метростанция за парка.

Търсенията за тематичния парк на популярния сайт за резервации за пътувания Ctrip скочиха с над 800% в понеделник след обявяването на датата на откриване, съобщават държавните медии. Пробната обиколка на атракциона днес е само за посетители със специални корпоративни покани.

Очаква се обаче паркът да има огромна посещаемост по време на предстоящите едноседмични национални празници през октомври, още повече, че през лятото много китайци не можаха да почиват заради коронавируса.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати