Събития

Венеция въвежда резервационна система за еднодневни посещения

   
Венеция въвежда резервационна система за еднодневни посещения

Очаква се резервационната система да стартира от следващото лято. Предстои да бъде одобрена, а мненията за нея са различни.

"30% от приходите на града от туризъм идват от еднодневните туристи. Те са 70% от туристите на Венеция. Обратно, 30% от туристите остават да пренощуват, но осигуряват 70% от приходите от туризъм на града. Оценката е в интерес на града", казва Даниел Миното, вицепредседател на Асоциацията на венецианските хотелиери.

"Парадоксално е, но Covid ни помогна в това отношение. Свикнахме за всичко да правим резервации с приложение, да споделяме лични данни и да получаваме QR код. В този случай кодът ще осигури достъп до града", смята Симоне Вентурини, началник отдел Туризъм в общината на Венеция.

За роденият във Венеция Марио въвеждането на билетна система ще направи Венеция музей. "Венеция не е музей. Венеция е жив град, дори и да не се прави много, за да бъдат задържани неговите жители. Всички апартаменти, къщите са превърнати в хотели. Стига вече".

Пандемията даде на Венеция глътка въздух. Сега целта е да продължи да държи броя на туристите на нива, които може да управлява. Посетителите трябва да остават по-дълго и да плащат повече. Но дали това ще бъде възможно не е ясно.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати