Заведения

Най-добрият ресторант в света за 2021 г. е във Великобритания

   
Най-добрият ресторант в света за 2021 г. е във Великобритания

The Old Stamp House е най-добрият ресторант за изискана храна за 2021 г. според ежегодната класация на читателите на Tripadvisor.

Намира се в близост до езерото на селцето Амбълсайд, Великобритания и е разполжен в стара къща, която някога е служила за офис на поета Уилям Уърдсуърт, който се смята и за един от основателите на английския романтизъм. Освен това се е изявявал и като предприемач и търговец.

В непретенциозната сграда, ресторантът отваря врати за първи път през 2014 г. Собственост е на двама братя – Райън и Крейг Блекбърн, които си поставят за цел да предложат нов, уникален поглед към храната като част от културното наследство на региона Камбрия. И определено успяват.

Райън, освен собственик е и главен готвач, а Крейг – мениджър на ресторанта.

Снимка: Confidentials.com 

За менюто на ресторанта, което предлага и най-вкусната храна в света, Райън се снабдява с продукти предимно от местните ферми и зеленчукопроизводители, както и от местните занаятчии, които му осигуряват най-вкусните подправки.

Първата си звезда Мишлен ресторантът получава още през 2019 г., което също е своеобразен успех и показател за това, че братята Блекбърн се справят наистина добре.

Класацията, чието първо място заема The Old Stamp House, анализира чрез специален алгоритъм милионите отзиви и мнения, събрани за една година от всички читатели на Tripadvisor, пътуващи по света. На второ място, т.е. сребърен медалист в тазгодишния рейтинг отнов е европейски ресторант, който има две звезди Мишлен – La Maison d’a Cote в Монтлево, Франция. Бронзовият медал пък е отреден за японския ресторант Ise Sueyoshi в Токио.

В топ 10 на класацията попадат също:

(4) Restaurante Benazuza, Мексико; (5) Les Plaisirs Gourmands Schiltigheim, Франция; (6) El Xato, Испания; (7) Martin Berasategui, Лазарте-Ориа, Испания; (8) Oro Restaurante, Бразилия; (9) Quintessenza, Италия и (10) Ristorante Villa Crespi, също в Италия.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати