Новини Турагенции

Доминикана предлага екзотика през есента и зимата

   
Доминикана предлага екзотика през есента и зимата

Докато Европа посреща хладното време, Доминиканската република се готви за силен летен сезон. Дестинацията е в пика си в периода от октомври до май и предлага топло време и екзотика по време на българската есен и зима. Доминикана е място на красиви плажове, вечно слънце и дълги дни. Това е раят за всеки почитател на морските почивки. Тенденциите показват, че и тази година страната ще представлява огромен интерес сред българите.  

Туроператорът "Аква тур БГ” организира програма с чартърни полети до Пунта Кана. Полетите ще бъдат изпълнявани от авиокомпанията Gullivair, като ще се състоят всеки петък от 29 октомври 2021 до 20 май 2022 включително, заяви за TravelNews Румяна Юксел, управител на "Аква тур". 

  

Туроператорът предлага едноседмични екскурзии  

  

до Доминикана с начална цена от 1179 евро на човек. Тя покрива всички транспортни разходи - самолетни билети с чартърен полет с включени летищни такси и 23 кг. чекиран багаж, трансфер летище-хотел-летище, както и 7-8-9 или 11 нощувки в избран от клиента хотел на съответна база изхранване. "Подбрали сме близо 40 хотела в Пунта Кана, всеки от които е с изпитано качество. Хотелите разполагат с всички необходими удобства и разположението им в сърцето на курорта прави туристическите обиколки и релаксирането на плажа леснодостъпни", обясни Румяна Юксел.  

Към пакета е включена и  медицинска застраховка “Помощ при пътуване в чужбина” с покритие 10 000 евро и покритие за COVID - 19. На разположение на гостите ще е цялостно обслужване на български език по време на престоя.  

Към днешна дата Доминиканската република не изисква представяне на PCR или антигенен тест, но в случай, че това се промени, туроператорът няма да покрива този разход. 

Кристалносините води на Доминикана предлагат много възможности за забавление. Независмо дали посетителите ще изберат да се препичат на слънце, да плуват, да се гмуркат с морските обитатели или да пробват различни морски спортове, то със сигурност преживяването ще е незабравимо. Цялата държава има много строга политика, която пази околната среда. Именно поради тази причина  

 

Доминикана е една от малкото държави по света, 

 

която почти напълно е запазила дивата си природа. Местното Министерство на туризма избира слогана “Страната, в която има всичко” за реклама на Доминиканската република. Пищно крайбрежие с над 400 км плажна ивица, исторически градове и интересна култура, планини, водопади, голф игрища и много други забележителности пленяват туристите. 

 

Пунта Кана идеално представя 

 

същността на Карибите. В североизточната част може да се открие всичко онова, което се свързва с латино културата: приказни плажове, гърсти палмови гори и цветна архитектура. Впечатление в Доминикана несъмнено правят и хората. Местните винаги посрещат туристите с усмивка и винаги са готови да разкажат повече за родината си.  

Освен с изключителна природа в Пунта Кана,  

 

туристите ще се запознаят и с една съвършено различна култура.  

 

Едно от най-любопитните места за туристите е Санто Доминго. Това е най-старият град в двете Америки. Там могат да се видят колониални монументи от V век, първата катедрала, построена в “Новия свят”, националния президетски дворец и много други.  

Най-любопитното място за туристите е Каса де Кампо. Това е градът на художниците и занаятчйите, в който се намира Алтос де Чавон, където се предлагат най-разнообразни забавления. Сред тях са голф игрища, тенис кортове, училище по ветроходство, художествена галерия, конна база и амфитеатър, на чиято сцена се често се изявяват световноизвестни звезди. 

Доминиканската република също така е популярна с производстовото си на ром, кафе и пури, които са чудесен подарък за любителите. Добре запазената природа в страната я дарява с някои от най-вкусните плодове. Несъмнено посетителите трябва да опитат традиционните карибски плодове - портокалите и мангото са задължителни, а по-авантюристичните задължително трябва да опитат гуава, драконов плод и гравиола. Традиционната доминиканска кухня е много особена - тя е съчетание от европейски, африкански и карибски традиции с използване на местни продукти. Опитвайки местната кухня всеки посетител ще се почувства по-близък до карибската култура.  

Туристите, които не са успели да си починат добре през летните месеци, могат да го направят от октомври до май 2021/2022. Доминикана е перфектното място за активна почивка. Сините вълни и дълги слънчеви дни отмиват всякакви грижи и притеснения и посетителите могат само да релаксират. 

  

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати