Турагенции

Онекс тур предлага интересни програми за Турция през септември

   
Онекс тур предлага интересни програми за Турция през септември

Турция е един от туристическите гиганти на Балканите и това е напълно основателно. Държавата съчетава уникална природа, ориенталска култура и интересни забележителности. Българите обикновено свързват пътуването в Турция с отсядане в All Inclusive хотел, море и дневни екскурзии. Именно това предлага “Онекс тур” с програмите си в Турция. Най-популярните дестинации за туроператора са Kападокия, Бодрум и Анталия. 

 

Почивките на море са изключителни популярни в Турция, но проучвания показват, че туристите предпочитат културните забележителности. През май световноизвестният турски регион Кападокия, дом на легендарни варовикови коминчета и зашеметяващи разходки с балон, посрещна над 60 000 туристи, въпреки продължаващите множество ограничения заради коронавируса. Според данните в централната провинция Невшехир 61 634 души са посетили 17 топ туристически обекти.

Кападокия е регион известен като земята на красивите коне и на скалните чудеса. Местността е дом на подземни градове, вулканични конуси, както и църкви и параклиси, издълбани в скалите, използвани през ранните години на християнството. Скалните музеи на открито са защитени от ЮНЕСКО и всяка година привличат близо 2 млн. туристи. 

През последните години Кападокия набра популярност заради живописните туристически разходки с балон. Подобен полет показва всички чудеса на региона от птичи поглед. 

 

“Онекс тур” предлагат екскурзия, 

 

която се състои от 3 нощувки в период 19 септември - 22 септември или 15 октомври - 18 октомври. 

Цените започват от 270 евро на човек и включват: самолетен билет София – Невшехир – София с директен чартърен полет и включени летищни такси, един салонен багаж до 7 кг. и чекиран багаж до 20 кг., трансфер летище – хотел – летище и 3 нощувки в хотел по избор на клиента на база закуска или закуска и вечеря. Туроператорът предлага над 30 опции за настаняване. Те варират от 3-звездни бюджетни хотели до луксозни апартаменти изваяни в скалите. По време на пътуването туристите ще бъдат придружени от лицензиран екскурзовод, говорещ български език. За гарантиране на максимална сигурност, “Онекс тур” включва във всичките си пакети и застраховка “Медицински разходи при болест и злополука на туриста” със застрахователна компания „Алианц“ с покритие 5 000 евро и асистанс. 

В програмата е включено посещение на уникална за региона церемония. Тя се нарича “Ритуал на дервишите” и представлява хипнотизираща молитва и божествено служение, в един от приказните керван – сараи, като бонус от фирмата.

 

Курортът Бодрум е сред

 

онези романтични морски дестинации в Турция. Мястото е подходящо както за двойки, така и за семейства с деца. Градът е модерен и предлага всички нужни удобства, което го прави един от най-популярните сред туристите. Бодрум е и в задължителния списък на всеки любител на водните спортове. Според мнозина условията са идеални за по-екстремни изживявания. По бреговете на курортния град могат да се практикуват шнорхелинг, каране на водни ски или сърф, парасейлинг, ветроходство и др.

 

Цените започват от 280 евро 

 

на човек и предлагат нощувки в над 20 невероятни хотела. Туроператорът гарантира за качествено обслужване и разнообразна храна. Тюркоазеното Средиземно море действат магнетично на туристите и им осигуряват всичко, за което биха могли да мечтаят по време на своята почивка в Бодрум. Тя със сигурност ще е пълноценна и зареждаща.

 

Перлата Анталия също е сред най-харесваните курорти 

 

в Турция. Известен е с дългия си активен туристически сезон – от края на април до средата на ноември. Туристите избират дестинацията, за да се наслаждават на лятното време и морето до възможно най-късно през годината. Анталия предлага всичко типично за морски курорт - красиви плажове, крайбрежни заведения и разнообразни възможности за водни забавления. 

Любителите на културния туризъм могат да разнообразят дните край плажа с посещения на много исторически паметници. Сред най-популярните са замъка на града  и Червената кула, която се смята за символ на Анталия. 

 

Цените за Анталия започват от 260 евро

 

а предложенията на “Онекс тур” са за хотели в Сиде, Алания, Кемер, Лара и Белек. Всеки от тях е от висок клас и неслучайно е сред най-харесваните от туристите. Те се идеални за хората,  които искат активно да се насладят на почивката си.

 

Турците имат уникален подход към туристите и всеки посетил държавата се връща. Персоналното обслужване, интересните забележителности и спокойствието в курортите е причината за това. Посетителите на Турция могат да се потопят в древна история, екзотична природа и уникални преживявания, което прави дестинацията перфектна за ваканция. 

 

Йоана Шомова

 



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати