Новини Турагенции

Екватор представя плаж и вълнуващи екскурзии в Йордания с чартър

   
Екватор представя плаж и вълнуващи екскурзии в Йордания с чартър

Мъртво море мие бреговете на Йордания - магнетична държава в сърцето на залива Акаба. Дестинацията често е пренебрегвана, заради разположението си в Близкия изток, но със сигурност има много, което може да предложи на туристите. Кралството се характеризира като екзотично и уникално красиво, но преди всичко, като изключително гостоприемно. 

 

Акаба е един от най-важните 

 

пристанищни градове в Йордания. Това го прави от най-богатите и най-добре уредените в страната. Впечатляващо е, че статусът му на “специална икономическа зона” го отрежда като duty-free. Освен това Акаба е изключително добре свързан с останалата част на Йордания. Градът е перфектна отправна точка за други популярни дестинации в страната като пустинята Уади Рум и Изгубения град Петра. 

 

Туристическа агенция “Екватор” предлага

 

уникалната възможност българите да се насладят на морска почивка край Червено море през есента. Агенцията прави екскурзии с чартърни полети до Акаба всяка неделя от 10 октомври до 28 ноември 2021 г. Пътуването е с продължителност 8 дни/7 нощувки. Именно есенните месеци са най-подходящи за почивка в Йордания, тъй като субтропичният климат прави летата непоносимо горещи, а зимите сурови. Времето през октомври и ноември е перфектно за плаж и развлечения на открито в Близкия изток. 

 

Цените започват от 739 лв.

 

на човек и включват самолетен билет до/от Акаба с чартърен полет на Bulgarian Air Charter с 20 кг чекиран багаж и 5кг ръчен, трансфер летище – хотел – летище с луксозен климатизиран автобус и 7 нощувки в хотел по избор на клиента на съответната база изхранване. 

Екипът на “Екватор” е подбрал 9 хотела в Акаба, които имат множество препоръки в онлайн пространството. Гостите могат да избират между 3 и 4-звездни хотели в центъра на града и 5-звездни луксозни комплекси на първа линия до морето, обясни Петя Борисова, мениджър “Продажби” в “Екватор”.

Всеки от хотелите е на пешеходно разстояние от морския бряг и предлага всички нужни удобства за една незабравима почивка. 

Туристите ще могат да се възползват от шезлонг и чадър на плажа и басейна на хотела, както и от Wi-Fi интернет без допълнително заплащане. По време на целия престой пътниците ще бъдат придружени от представител на туроператора с български език. Също така в цената е включен пакет за максимална сигурност, който се състои от медицинска застраховка с покритие 10 000 евро и асистанс от Евроинс, с покрит риск за COVID-19 и застраховка "Отмяна на пътуване” с Евроинс с покрит риск за COVID-19 или положителен PCR тест преди отпътуване. 

Петя Борисова коментира: “Хотелите са подбрани с огромно внимание и предоставят отлично обслужване, просторни и комфортни стаи, богато изхранване и много забавления.“ Гостите могат да прекарат пълноценно почивката си на спокойствие в комплексите. Осигурени са редица занимания - освен басейн и СПА, те могат да се насладят и на водни спортове, билярд, тенис на маса, детска площадка и много други. 

“Екватор” се е погрижил и за за онези, които мечтаят за приключения на открито. От сафари в пясъчните дюни в Уади Рум, плуване в искрящо чистите води на Мъртво море или проучване на древни цивилизации в старинния град Петра, възможностите са безкрайни за всички видове авантюристи. Туристическата агенция предлага също и шнорхелинг в Червено море и разходка в стъклена лодка. 

Цялата държава е една историческа забележителност. Там могат да се видят едни от най-старите сгради по света, както и следи от различни култури като византийската, римската, арабската, османската и други. Почитателите на историята наистина ще останат впечатлени от Йордания. Тези, които копнеят за релаксираща почивка под жаркото слънце също биха останали доволни. Залив Акаба има някои от най-живописните плажове в света, а усещането на пустинния климат в комбинация с морския бриз е просто несравнимо.

Йордания бавно, но сигурно, се превръща в една от най-популярните дестинации в Близкия изток. Държавата все още не е съвсем нашумяла, което дава отражение и върху цените на туристическите услуги там. Мястото несъмнено е уникално и предполага една наистина незабравима ваканция.

 

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати