Турагенции

Румъния въвежда нова COVID-мярка за пристигащите от България

   
Румъния въвежда нова COVID-мярка за пристигащите от България

Румънските власти въвеждат нова мярка за пристигащите от България - тя е в сила от днес. От 12 септември България е включена в списъка с държави от т.нар. "червена зона", за пътуващите от които се налага 14-дневна карантина при влизане в Румъния, предапреждава МВнР.

Според информация на посолството ни в Букурещ, след влизането си на румънска територия българските граждани, които представят отрицателен резултат от PCR тест, ще могат да пребивават в страната максимум до 3 дни (72 часа).

Ако българите пристигат в Румъния от страна, намираща се в жълтата зона, и представят отрицателен PCR тест, престоят им е неограничен.

Останалите изисквания остават непроменени: освен с PCR тест, от България се допускат без 14-дневна карантина ваксинираните или преболедували COVID-19 с необходимите документи - включително децата до 6-годишна възраст. Това важи и за транзитно преминаващите, но при условие, че напуснат Румъния в рамките на 24 часа от влизането им.

Детайлна информация е публикувана на сайта на МВнР в раздела "Коронавирусът - как да пътуваме" на https://www.mfa.bg/bg/covid19map/Europe/romania.

При нужда от съдействие българските граждани могат да се обръщат към: посолството на Република България в Букурещ на телефон: +40 21 230 21 50; +40 21 230 21 59 и на мейл [email protected].



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати