Новини Турагенции

Малдивите са предпочитана дестинация за българите и през есента

   
Малдивите са предпочитана дестинация за българите и през есента

Когато става дума за екзотика мнозина си мислят именно за Малдивите. Островите, заобиколени от тюркоазена вода, бели пясъци и високи палми, несъмнено са сред най-популярните дестинации в момента. Традиционно Малдивите се смятат за “рай за младоженци”, но в последните години са все по-посещавани и от семейства с деца или цели приятелски компании. Дълги дни на плажа, гмуркане с костенурки и акули и частни турове с лодка - всичко това може да се преживее на уникалните острови. За тези, които мечтаят за лято през есента, “Аква Тур БГ” пусна ново предложение.

 

Новата чартърна програма от София

до Малдивите започва от 20 септември 2021 г., съобщи за TravelNews Румяна Юксел, управител на туроператора “Аква тур БГ”. Полетите ще бъдат осъществявани с авиокомпанията GullivAir. Плановете са програмата да продължи до 9 май 2022г. с полети всеки понеделник. Специален акцент има покрай коледните и новогодишните празници, за които също вече се продават пакетите. За Коледа са предвидени 6 нощувки, а за Нова година 8 нощувки. През останалото време пакетът е за 7 нощувки.

 

“Пътуванията за екзотичната страна ще се запазят и занапред, като интересът ще нараства”, каза Юксел. 

 

Островите бяха изключително популярна дестинация за българите през зимния и пролетен сезон. От ноември 2020 г. до май 2021 г. общо около 10 хил. българи са пътували към страната, показват данните на Министерството на туризма. България се нарежда на 17-о място сред пазарите за входящ туризъм за Малдивите.

 

Цените започват от 1303 евро на човек

и включват самолетен билет София-Мале-София с директен чартърен полет, летищни такси, 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване, един салонен багаж до 4 кг. и чекиран багаж до 20 кг., трансфер летище-хотел-летище (с лодка, вътрешен полет + лодка или хидроплан според избрания хотел), медицинска застраховка с лимит 10 000 евро с включени медицински разходи свързани с COVID 19 при пътувания в чужбина (Не покрива  престой в хотела или нови самолетни билети при положителен резултат от тест направен в чужбина).

 

Туроператорът “Аква тур БГ” предлага над 40 опции за настаняване. Посетителите могат да изберат най-подходящото за тях място от голямата селекция. Характерно е за хотелските комплекси на Малдиви да са на отделен остров и целият плаж да е само за гостите им. Това прави усещането за бягство от целия свят много силно. “Към момента много от хотелите имат специални цени и отстъпки до средата на септември”, подчерта Румяна Юксел. Според нея най-изненадващото на фона на обстановката с COVID-19 е, че в много от хотелите на островите вече изобщо няма места. В други определени вили са заети. От това положение става  ясно и се потвърждава  тезата, че Малдиви си остават най- предпочитаната и търсена екзотична дестинация, коментира тя.

 

Отделно има обиколки на съседни острови

традиционен нощен риболов с морско барбекю, наблюдение на делфини по залез слънце и др. Сред най-предпочитаните от туристите дейности са гмуркане с шнорхел, уиндсърфинг, катамаран, ветроходство, водни ски, парасейлинг, банан, уейкборд и кану-каяк. Докато приключенците се наслаждават на различни водни спортове, тези които търсят активна почивка могат да се възползват от множеството СПА процедури, които хотелите предлагат. Туризмът е един от главните отрасли на Малдиви и служителите работят с огромно внимание към детайла. Масажите на островите се считат за някои от най-добрите в света и определено допринасят за пълния релакс на гостите.

 

Важно е пътуващите до Малдиви да знаят, че местната валута е руфия. Навсякъде може да се разплаща с долари и кредитни карти. Евро се приема само в курортите, а също и в някои сувенирни магазини. Ако нямате обменени пари, може да се снабдите с тях в хотелите и банките. Единствено обаче при посещение на столицата Мале е желателно да имате малко руфии. Няма банкомати в Мале и хотелите на островите. Също е препоръчително туристите да имат адаптер за зареждане, тъй като контактите в Малдиви са тройни. Напрежението на електрическата мрежа е 220 V, а на места 110 V.

 

Малдивите са предпочитано място 

за почивка заради сравнително умерения климат, чистата синя вода, белите пясъчни ивици, възможността за практикуване на водни спортове целогодишно и заради изключително интересния и богат подводен свят. Екзотиката със сигурност ще впечатли всеки, а посетилите на островите ще се приберат с добри впечатления, хубави спомени и шоколадов тен.

 

Йоана Шомова

 



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати