Новини Турагенции

Великобритания вече не иска PCR-и за напълно ваксинираните

   
Великобритания вече не иска PCR-и за напълно ваксинираните

Великобритания облекчи мерките при пътувания, въведени заради разпостранението на COVID-19. Напълно ваксинираните вече не е необходимо да представят отрицателен PCR тест. Има и промяна в системата на принципа на светофара за оценка на различните държави.

Министърът на транспорта Грант Шапс потвърди, че от 4 октомври системата от зелен, жълт и червен списък отпада. Ще остане само "червен списък".

Пристигащите от страните в него ще продължават да се самоизолират за 11 дни в определени от властите хотели и да плащат по 2 285 паунда за престоя си в тях. От пътуващите от всички останали страни от тази дата няма да се изисква тест преди пътуването.

А от края на октомври за напълно ваксинираните ще отпаднат и PCR тестовете на втория ден от пристигането на Острова. Те ще бъдат заменени с по-евтините антигенни тестове.

PCR тестовете остават в сила за неваксинираните.

От "червения списък", в който досега бяха включени 62 държави, ще бъдат извадени 8. Това са Турция, Пакистан, Малдивите, Египет, Шли Ланка, Оман, Бангладеш и Кения.

Шапс каза, че новите правила за пътувания ще останат в сила поне до Нова година.

"Целта е да направим пътуването по-лесно без бюрокрация, без прекалено много тестове, по-евтино и с по-голяма степен на сигурност сега, когато има толкова много ваксинирани хора“, изтъкна министърът на транспорта.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати