Новини Турагенции

Малайзийският остров Лангкави се отваря за местни туристи

   
Малайзийският остров Лангкави се отваря за местни туристи

Посетителите се втурнаха към малайзийския остров Лангкави, след като днес той бе отворен за местни туристи, предаде Франс прес.

Това е първият тест за Малайзия след месеци на ограничения заради коронавируса.

Границите на страната остават затворени за чужденците, но остров Лангкави бе избран, за да се изпробва връщане на местните посетители при условие че са ваксинирани и тествани, тъй като броят на новозаразените в страната постепенно намалява.

Водни оръдия приветстваха пристигането на първите туристи, които се приземиха на летището.

"Много сме ентусиазирани, тъй като не сме ходили никъде от февруари 2020 година", заяви пред АФП Андреа Манейсън, австралийка, живееща в Куала Лумпур, която пристигна на острова с шестчленното си семейство.

Хотелите и туристическите компании можаха отново да отворят, а дейностите по обградените с палми плажове на острова се възобновяват.

Туристите трябва да са ваксинирани и да се подложат на тест преди отпътуването.

Лангкави е посрещнал 3,9 милиона посетители през 2019 година, но туризмът се срина от началото на пандемията.

Ако този "туристически балон" се окаже успешен, и други дестинации в Малайзия ще могат отново да отворят.

Сред страните в региона Тайланд вече отвори отново няколко острова, включително Пукет, за ваксинирани чуждестранни туристи.

Малайзийските власти започнаха да вдигат ограниченията през последните месеци, след като пандемията отшумя и ваксинационната кампания се ускори. Към настоящия момент повече от половината население на страната е ваксинирано.



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати