Новини Турагенции

Българите показват огромен интерес към екскурзии до Малдивите

   
Българите показват огромен интерес към екскурзии до Малдивите

Малдивите са изключително популярно място за почивка. Ежегодно ги посещават около 600 000 туристи. А само от ноември 2020 г. до май 2021 г. общо около 10 хил. българи са пътували към страната, показват данните на Министерството на туризма. Прекрасният тропически климат с температури между 24 и 33 °C през цялата година, тюркоазената вода, белите пясъчни ивици, високите палми и стотиците възможности за развлечения и релакс правят Малдиви примамливи за много любители на пътешествията. 

Традиционно островите се смятат за “рай за младоженци”, но в последните години са все по-посещавани и от семейства с деца или цели приятелски компании. Дълги дни на плажа, гмуркане с костенурки и акули, и частни турове с лодка - всичко това може да се преживее на уникалните острови. За тези, които мечтаят за лято през есента, “Аква Тур БГ” пусна ново предложение. 

  

Новата чартърна програма от София 

 

до Малдивите започва от днес, 20 септември 2021 г., съобщи за TravelNews Румяна Юксел, управител на туроператора “Аква тур БГ”. Полетите ще бъдат осъществявани с авиокомпанията GullivAir. Плановете са програмата да продължи до 9 май 2022 г. с полети всеки понеделник. Специален акцент има покрай коледните и новогодишните празници, за които също вече се продават пакетите. За Коледа са предвидени 6 нощувки, а за Нова година 8 нощувки. През останалото време пакетът е за 7 нощувки. 

“Пътуванията за екзотичната страна ще се запазят и занапред, като интересът ще нараства”, каза Юксел.  

  

Цените започват от 1303 евро на човек 

 

и включват самолетен билет София-Мале-София с директен чартърен полет, летищни такси, 7 нощувки в избрания хотел на съответната база изхранване, един салонен багаж до 4 кг. и чекиран багаж до 20 кг., трансфер летище-хотел-летище (с лодка, вътрешен полет + лодка или хидроплан според избрания хотел), медицинска застраховка с лимит 10 000 евро с включени медицински разходи свързани с COVID 19 при пътувания в чужбина. (Не покрива  престой в хотела или нови самолетни билети при положителен резултат от тест направен в чужбина). 

 

Характерно е за хотелските комплекси на Малдиви да са на отделен остров и целият плаж да е само за гостите им. Туроператорът “Аква тур БГ” се е прогрижил за всеки от клиентите си и предлага над 40 опции за настаняване. Посетителите могат да изберат най-подходящото за тях място от голямата селекция. 

Туроператорите са очаквали масивно отваряне на малдивскси острови след ваксинацията на местното население. Над 62% от жителите на Малдиви са ваксинирани, а случаите на COVID-19 намаляват с всеки изминал ден. Това привлича много туристи, тъй като в днешно време се отчита и безопасността в една държава при пътуване. От това положение става ясно и се потвърждава тезата, че Малдиви си остават най- предпочитаната и търсена екзотична дестинация, коментира Юксел. 

  

Отделно има обиколки на съседни острови

  

традиционен нощен риболов с морско барбекю, наблюдение на делфини по залез слънце и др. Сред най-предпочитаните от туристите дейности са гмуркане с шнорхел, уиндсърфинг, катамаран, ветроходство, водни ски, парасейлинг, банан, уейкборд и кану-каяк. Докато приключенците се наслаждават на различни водни спортове, тези които търсят активна почивка могат да се възползват от множеството СПА процедури, които хотелите предлагат. Туризмът е един от главните отрасли на Малдиви и служителите работят с огромно внимание към детайла. Масажите на островите се считат за някои от най-добрите в света и определено допринасят за пълния релакс на гостите. 

  

Независимо кой от островите Малдиви изберете 

ще останете очаровани. Екзотичния свят ще ви заплени и ще ви остави с много положителни емоции и чудесни спомени. Чистата синя вода, белите пясъчни ивици, възможността за практикуване на водни спортове целогодишно и изключително интересния, и богат подводен свят гарантират впечатления. 

  

Йоана Шомова

 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати