Новини Турагенции

Властите на Бали се поправиха - ще приемат всякакви туристи

   
Властите на Бали се поправиха - ще приемат всякакви туристи

Индонезийските власти отрекоха информацията, че няма да приемат бедни туристи и такива, които организират нискобюджетни пътувания само с раница на гръб (известни на английски като "бакпакъри" - backpackers).

Миналата седмица излезе информация, според която при предстоящото отваряне на страната за чуждестранни туристи бедните посетители няма да са добре дошли.

"Ще се стремим към качествен туризъм в Бали, затова няма да допуснем бакпакъри, когато планът за отваряне бъде пуснат в действие в близко бъдеще," се казваше в изявление на министъра на морските дела и инвестициите Лухут Бинсар Паджайтан пред местното издание "Bali Sun".

След като тази информация се появи във всички световни медии, говорителят на министъра обяви, че е станало недоразумение и министърът е имало предвид, че няма да допуснат "посетители, които нарушават правилата и изискванията за безопасност, както и законите и изискванията за имиграция". В изявлението се допълва, че всички чуждестранни туристи ще бъдат добре дошли в Бали, ако се съобразяват с мерките.

Макар все още да не е обявена точна дата за отварянето на границите на страната за чужденци, според публикация в Ройтерс здравният министър на страната предполага, че това ще се случи през ноември, когато поне 70% от подлежащите на ваксиниране са получили поне една доза.

В момента посетителите на Бали трябва да са ваксинирани, да си направят три PCR теста преди да влязат на острова, а след това да прекарат 8 дни в задължителна карантина.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати