Транспорт

Летище Пловдив подписа петгодишен договор с Wizz Air

   
Летище Пловдив подписа петгодишен договор с Wizz Air

Нов петгодишен договор за сътрудничество с нискотарифната авиокомпания Wizz Air подписа новият изпълнителен директор на „Летище Пловдив“ Андрея Андреев, който е начело на аерогарата във втория по големина български град едва от два дни.

Според контракта от началото на ноември базираната в Унгария авиокомпания ще изпълнява три нови маршрута от Пловдив – до Лондон, Дортмунд и Мемингем.

До Лондон превозвачът ще лети три пъти седмично, а до двата германски града ще има по два полета седмично.

Така Пловдив, който тази година пое четвъртата въздушна обиколка на България, организирана от Асоциацията на собствениците на въздухоплавателни средства и пилотите в България, става четвъртият град у нас с полети на унгарския превозвач след столицата София, Варна и Бургас.

Преди месеци и ирландският нискотарифен конкурент Ryanair обяви, че открива нов маршрут от Пловдив до Дъблин. Полетите стартират също от октомври и ще бъдат по два пъти седмично като част от зимната схема на Ryanair. Цената на билета в едната посока започва от 41 евро. Авиокомпанията съобщи, че ще продължи да лети между Пловдив и летище "Станстед" в Лондон през същия период.

От февруари тази година до преди дни ръководната длъжност на летището  в Пловдив заемаше Лъчезар Миленчев, но с една от последните си заповеди бившият служебен министър на транспорта Георги Тодоров назначи на поста Андреев, който вече ръководеше аеропорта през 2008 г.

Междувременно стартира процедура за вливане на Летище София към Летище Пловдив с цел по-добро управление на държавните активи.



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати