Новини Турагенции

Туроператорът Аполо предлага уникални круизи по Нил

   
Туроператорът Аполо предлага уникални круизи по Нил

Древен Египет, Кайро и Пирамидите в Гиза са само част от местата, за които хората се сещат когато чуят екскурзия в Египет. Държавата обаче крие много тайни и изненди. В Египет туристите се радват на богата история и запленителна култура. Нещо иновативно за българския пазар е обиколката на Египет с круиз по Нил. Туроператорът “Аполо” има точно такова предложение.

Програмата се състои от

3 нощувки на борда на 5 звезден речен круизен кораб със закуски, обяди и вечери, 2 нощувки на база All Inclusive в Хургада в четиризвездния La Rosa Waves resort, 1 нощувка със закуска и вечеря в хотел Concorde El Salam 5* в Кайро и 1 нощувка със закуска и вечеря в спален вагон Кайро – Луксор. Цялостно пътуване е с продължителност 7 нощувки / 8 дни. Екскурзията ще се проведе с няколко различни начални дати - 25.09.2021, 09.10.2021, 23.10.2021,  06.11.2021 и 20.11.2021.

Павлина Илиева, управител на компанията споделя пред TravelNews: “Искахме да предложим уникално преживяване на нашите туристи. Египет е впечатляващ сам по себе си, но няма нищо по-хубаво от луксозен круиз по Нил. Това не е типичната All Inclusive почивка в Египет и много хора избират тази по-интересна опция.”

Цените започват от 1495 лв.

на човек и включват самолетни билети с чартърен полет на European Air Charters, летищни такси, 20 кг чекиран багаж, 7-те нощувки, както и всички трансфери по програмата. Туропераотърт се е погрижил да осигури вход за повечето забележителности. Туристите ще могат да посетят Египетския музей, Пирамидите в Гиза, храмовете в Луксор и Карнак, Долината на царете, Храма на Хатшепсут, колосите на Мемнум, двойния храм на Хор и Собек в Ком Омбо, храма на Хор в Едфу, язовирната стена в Асуан и храма на Изида, без да заплащат допълнителни входни такси. По време на целия престой групата ще бъде придружавана от представител на туроператора, който да асистира при нужда. Медицинската застраховка също е част от пакета - с асистанс и покритие 10 000 евро на Евроинс.

Допълнително туристите трябва да заплатят 25 щатски долара за виза на летището и предварително да си отделят дребни за бакшиши. “Местната култура предполага оставянето на бакшиши и съветваме всички туристи, пътуващи за Египет, да имат в себе около 25 щатски долара на дребно за тази цел”  уточнява Илиева.

Отделно има допълнителни ексурзии

Които могат да направят пътуването до Египет наистина незабравимо. Туроператорът организира обиколка на Старо Кайро, където туристите ще могат да разгледат християнски исторически паметници. “Аполо” предлага и летене с балон с горещ въздух над най-големия египетски музей - Луксор. “Едни от най-големите забележителности в страната, огрени от утринното слънце, придават на Луксор една магична атмосфера”, споделя Павлина Илиева. Тя е категорична, че това е едно от най-атрактивните предложения за дестинацията. Туристите могат да се насладят още на разходка с лодка до Orange Bay, разглеждане на водния свят край Хургада от лодка със стъклено дъно и посещение на Сахара парк за Мега сафари. Египет е идеалното място за шнорхелинг и гмуркане, и любителите могат да се възползват от тази възможност.

Докато приключенците се наслаждават на различни водни спортове, тези които търсят активна почивка могат да се разтоварят чрез множеството развлечения, които хотелите предлагат.

Туризмът е един от главните отрасли на Египет и служителите работят с огромно внимание към детайла. Несъмнено всеки пътуващ се чувства истински специален. Пътуване по Нил с удобство и стил наистина звучи впечатляващо. Програмата е идеална за онези, които искат да преживеят нещо по-различно и са готови да се потопят в лукса както на земята, така и във водата. Туристите несъмнено напускат Египет с добри впечатления и незабравими преживявания.

Йоана Шомова



Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати