Новини Турагенции

Четири спортни федерации избират агенции за самолетни билети

   
Четири спортни федерации избират агенции за самолетни билети

Четири спортни федерации си избират агенции за закупуване на самолетни билети при пътувания в чужбина. Най-новата обществена поръчка е обявена от Българската федерация по художествена гимнастика и е на стойност 263 000 лв. без ДДС, показва справка на TravelNews в регистъра на Агенцията за обществените поръчки. Крайният срок за подаване на оферти е 28 септември 2021 г.  

Методиката за оценка е ценово предложение с обща относителна тежест 30%, включващ два подпоказателя: такса обслужване в лева за издаване на самолетен билет за полети в Европа с тежест 15% и максимален брой точки – 15, а другият подпоказател е „такса обслужване в лева за издаване на самолетен билет за полети извън Европа“ с тежест 15% и максимален брой точки – 15.

Техническото предложение е с обща относителна тежест 70 % и включва: Организация на работата с тежест 50% и максимален брой точки 50 и професионална компетентност на персонала с тежест 20% и максимален брой точки – 20.

Туроператорите трябва да имат право да резервират и издават билети чрез глобална резервационна система („АМАДЕУС” /Amadeus/ и/или „Галилео” /Galileo/, и/или Уърлдспан” /Worldspan/, и/или „Сейбър” /Sabre/ или еквивалент) към датата, посочена като краен срок за получаване на оферти. Освен това да притежават оторизации за работа в системата ВSP (Billing Settlement Plan) от всички авиокомпании - членки на BSP България, предлагащи полети от и към България. Последното изискване според юристи е ограничително, защото в BSP България влизат много малко авиокомпании и са оторизирани ограничен кръг туроператори. На практика туроператорите, които издават билети и не са оторизирани от BSP България, не могат да кандидатстват по поръчките, обясниха юристи.

Българската федерация по таекуондо – стил ВТ вече си е избрала за обслужваща агенция – „Травел мания плюс“ ООД. Стойността на търга е 195 000 лв. без ДДС. Компанията е собственост на Лиляна Милова и Рая Милова-Дудева, показва справка в „Търговския регистър“. Другият кандидат е бил консорциумът „България Ер и Посока“. Методиката за оценка на офертите е била същата като на федерацията по художествена гимнастика.

Българска федерация по Кану-Каяк е обявила обществена поръчка за 50 000 лв. без ДДС за осигуряване на самолетни билети за превоз на пътници и багаж на спортисти, треньори и длъжностни лица за участия в международни състезания и турнири. За изпълнител е избран туроператорът “Марбро турс“ ООД, Пловдив, която е собственост на Светла Иванова и Димитър Димитров. Останалите кандидати са били „България Ер и Посока“ и „Атлас травелс“ ЕООД.

Четвъртата - Българската федерация по ски е избрала агенцията „Tpaвъл Ec Encnpec EOOД“ на Марта Панагонова. Договорът е на стойност 200 000 лв. без ДДС. Компанията се е преборила в конкуренция с „Атлас травелс“ ЕООД.

Мирослав Иванов



Анкета

Къде ще пътувате за априлската ваканция?


Резултати