Новини Събития

ОАЕ облекчава Ковид мерките

   
ОАЕ облекчава Ковид мерките

Носенето на маски на публични места няма да бъде задължително, като изключение ще правят само медицинските центрове, джамиите и общественият транспорт. Обединените арабски емирства (ОАЕ), където се намира световният бизнес и пътнически център Дубай, ще смекчат изискванията за носене на маски, наложени заради пандемията от коронавируса, предаде Асошиейтед прес, цитирана от БТА.

От утре носенето на маски на публични места няма да бъде задължително, като изключение ще правят само медицинските центрове, джамиите и общественият транспорт, съобщи официалната информационна агенция УАМ.

Маските няма да бъдат задължителни в училищата. Служителите в хранителния сектор, както и всички хора, които са доказано инфектирани или за които се подозира, че са заразени с коронавируса, обаче ще трябва да продължат да си слагат маска.

В началото на пандемията през 2020 г. Дубай, където се намира най-натовареното международно летище в света, беше принуден да спре всички пътнически полети и да затвори летищата си за осем седмици.

За разлика от столицата на Абу Даби обаче Дубай бързо отмени ограниченията за посетители.

Миналата година през международното летище на Дубай са преминали повече от 29,1 милиона пътници. Този брой обаче е далеч по-малък в сравнение с преди пандемията. За сравнение, през 2019 г. бяха регистрирани 86,4 млн. пътници, отбелязва АП.