Новини Събития

В сицилианския лукс на сериала Белият лотос

   
В сицилианския лукс на сериала Белият лотос

Можете да отседнете в хотела от втория сезон на поредицата, но цените са главозамайващи. Възможно е много от героите на хитовия сериал на HBO "Белият лотос" да не ви допадат, но не може да се отрече привлекателността на местата за снимане на поредицата. Първият сезон, чието действие се развиваше на Хаваите се въртеше около взаимодействието между гостите и служителите на измислена верига курорти, беше изпълнен с впечатляващи декори и завиден лукс. Поредицата бе заснета в петзвездния луксозен курорт Four Seasons Resort Maui at Wailea на Хаваите. Част от епизодите са снимани в Мауи, както и на близкия плаж Уайлеа.

Вторият сезон на "Белият лотос" залага на също толкова смайващо луксозни дестинации и явно продуцентите са решили, че е настъпил подходящият момент и Сицилия да бъде увековечена. Епизоди са снимани в сицилианските градове Палермо и Ното. Други серии в замъка Castello degli Schiavi в крайбрежния град Фиумефредо (известен и с участието си в "Кръстникът"), както и в ресторанта La Cambusa в Джардини Наксос.

Снимките, които не се провеждат на локация, са в студио Lumina, което се намира близо до Рим. Но главното място, както и в първия сезон, е самият хотел.

Снимка: Four Seasons San Domenico Palace

Сериалът разказва за веригата луксозни хотели "Белият лотос", а последният сезон включва различен хотел от първия. Актьорският състав също е друг - единствените главни герои, които се завръщат от първи сезон, са Таня (в ролята Дженифър Кулидж) и Грег Хънт (Джон Грийс). Последният епизод ще излезе на 11 декември.

Хотелът, в който е заснет вторият сезон е San Domenico Palace в Таормина. Част от прочутата разкошна хотелска верига Four Seasons, San Domenico се намира в манастир от XIV век, разположен на върха на скала. На източния бряг на Сицилия, той се гордее с прекрасна гледка както към Йонийско море, така и към Етна.

Снимка: Four Seasons San Domenico Palace

Дори за хотел от веригата Four Seasons, San Domenico Palace е доста шикозен. Резервирайте една от неговите 111 стаи и апартаменти и ще получите достъп до три ресторанта, два бара, инфинити басейн и фитнес зала. Има и много специално подбрани преживявания - от дегустация на местни вина до пешеходен преход до Етна.

Снимка: Four Seasons San Domenico Palace

Разбира се, това луксозно приключение не е никак евтино. Цените започват от около 555 долара на вечер, въпреки че някои апартаменти достигат до 6 900 долара на вечер. Снимките в хотела вече са приключили, но славата му  расте с всеки изминал ден, въпреки цените.

Снимка: HBO Max
Снимка: Four Seasons San Domenico Palace


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати