Новини Транспорт

Метро коледен влак пуснаха в Букурещ

   
Метро коледен влак пуснаха в Букурещ

Идеята на инициативата е да създаде настроение сред пътниците и да помогне на Дядо Коледа да стигне до повече деца, съобщават на Фейсбук страницата си от Метрорекс (Metrorex) - компанията оператор на метрото в Букурещ.

Двеста и петдесет писма, изработени от калиграфското ателие Ливрез Драгосте (Livrez Dragoste), очакват жителите и гостите на града във влака, който тръгва от метростанция Дристор.

"Всяко писмо пътува или остава, в зависимост от това как се чувства човекът, който го чете. Какви послания сме скрили? Каква магия от думи сме измислили? Остава да ги потърсите сами и да ни споделите какво сте открили", посочват авторите на проекта.

Метрото на Дядо Коледа подготвя и други изненади за пътниците в зимните празнични дни, съобщават още от Метрорекс.

Изненади очакват децата и в румънския град Брашов, където Дядо Коледа също си има транспорт. Празнично украсен автобус, в който звучат коледарски и зимни песни, се движи в града по маршрут с дължина 35 км и курс с времетраене 150 минути. На 24 декември белобрадият старец ще раздаде на всички деца в превозното средство торбички със сладкиши.

Автобус на Дядо Коледа има и в румънския град Търгу Муреш. Традицията там съществува от две десетилетия и се е превърнала в символ на празника, отбелязват от кметството на Фейсбук страницата си, допълва БТА.

 


Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати