Новини Хотели

Сърбия отвори ски курортите си на старите цени

   
Сърбия отвори ски курортите си на старите цени

Въпреки че всички се страхувахме, че тази година цените на ски картите ще скочат драстично, поради световната икономическа криза, поскъпването не се случи. Поне не и в съседна Сърбия.

Там цените са същите като миналата година, а декември е месецът на ски отварянето на най-важните ски курорти в Сърбия.

Копаоник

По традиция тази година Копаоник беше първият, който отвори своите ски курорти за любителите на зимните спортове. Миналия уикенд, както и предишни години, скиорите имаха възможността да се насладят безплатно на първия ден на ските, а в останалите дни на ски откриването важеше отстъпка от цели 30%, съобщава Б92.

За този ски сезон ски курортите на Сърбия обявиха, че пистите Бела река 1 и Бела река 2 ще бъдат покрити със сняг, така че скиорите ще имат възможност да се насладят на спускането по най-дългата писта не само на Копаоник, но и в цяла Сърбия. Тези две пътеки се сливат в една, като заедно са дълги цели 3 километра и половина, като имат и най-голяма разлика във височината. Пътеките следват кабинковия лифт Бжече-Мали Караман, който свързва село Бжече с центъра на Копаоник.

Стара планина

Месец декември е времето, когато Стара планина очаква първите си посетители. Ски откриването на Стара планина е планирано от 16 до 18 декември. В първия ден, вече по традиция, скиорите очакват безплатни ски, точно както на Копаоник. Ски курорт "Стара планина - Бабин зъби" разполага с шест действащи кабинкови лифта и ски лифта. Общата дължина на пътеките е 13 километра, като има четири сини, три червени и две черни пътеки.

Златибор - Торник

Краят на декември в Златибор е времето, когато ски центърът "Торник" отваря своите ски писти. Официалното откриване е предвидено за периода от 23 до 25 декември. Най-големият ски курорт на Златибор е на 9 километра от туристическия център. Разположен е на надморска височина от 1110 – 1490 метра, общата дължина на ски курорта е около 10 километра, като има три писти (синя, червена и черна).

Ски център Торник е оборудван с най-модерния шестседалков лифт със 107 места, има още два влека. За най-малките и начинаещите е на разположение и 150-метрова транспортна лента.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати