Новини Събития

Министър Димитров ще се среща с туристическия бизнес по области

   
Министър Димитров ще се среща с туристическия бизнес по области

В последните два работни дни на отиващата си 2022 година служебният министър на туризма д-р Илин Димитров проведе неформални срещи с бизнеса във Варна и Бургас. В следващите месеци подобни неформални срещи с фокус върху туризма ще бъдат организирани и в останалите областни градове, съобщиха от министерството.

На чаша вино, с мисъл за свършеното през годината и с надеждата за една по-успешна за българския туризъм 2023 година, министър Димитров и представители на основните местни туристически организации обмениха идеи и обсъдиха проблемите и предизвикателствата, с които са се сблъскали през последните месеци и по които предстои да работят през идните. Представителите на бранша изразиха удовлетворение от направеното до момента, отправиха своите препоръки и споделиха вижданията си по най-наболели и актуални въпроси.

Министър Димитров отчете свършеното през петте месеца на служебния кабинет и изрази готовността си да продължи да работи в името на каузата на българския туризъм. Сред приоритетите си той отново обърна внимание на активната, целенасочена и адекватна реклама на дестинацията по пазари. Той подчерта общата отговорност на всички – държавна власт и представители на сектора, да продължат да работят в синхрон за утвърждаването на имиджа на България, чрез изтъкване на добрите практики, показване на позитивни новини и активна работа на всеки един в неговото собствено поле.

По-рано днес, във фейсбук страницата си, министър Димитров напомни, че през 2022 г. беше предприета масирана радио и телевизионна кампания за националните туристически обекти. Тя ще продължи и в следващата година - вече подписахме договорите с медиите и чудесата на България (хора, храна, култура, история и природа) ще бъдат представяни всеки ден в ефир. Ключов елемент тук е последователността, посочи още министърът.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати