Заведения

Най-добрият ресторант в Европа се намира на италиански плаж

   
Най-добрият ресторант в Европа се намира на италиански плаж

Когато става въпрос за класиране на най-добрите ресторанти в света, Световните кулинарни награди са сравнително новодошли на сцената, но все пак се присъждат от кулинарни експерти, ресторантьори и клиенти с безупречен вкус. Безмилостната комисия определя най-добър ресторант на всеки континент и най-добър в целия свят.

Ако планирате пътуване до Европа тази година, къде трябва да отидете, за да намерите най-доброто от най-доброто? От 45 номинирани ресторанта короната на "Най-добър ресторант в Европа" бе присъдена на Uliassi в Сенигалия, Италия. Основан през 1990 г., ресторантът притежава максималните три звезди "Мишлен".

Какво точно прави Uliassi толкова добър? Всяка година в "лабораторията" на Uliassi се приготвят десет нови ястия, предимно с прясна риба. Самият ресторант е разположен на брега на Адриатическо море с поразяваща гледка. И определено е достоен претендент за титлата като меню, екстериор и интериор.

Ако планирате пътуване до Сенигалия, трябва да знаете, че това е град на източния бряг на Италия, между Римини и Анкона. Известен е с километрите си пясъчни плажове, римските си укрепления, а сега и с това, че в него се намира най-добрият ресторант на целия континент. Каква по-прекрасна комбинация. Средната цена, за да се насладите на блюда с три звезди "Мишлен", е 135 долара, или около 247 лв.