Транспорт

Ryanair пуска полети София - Варна

   
Ryanair пуска полети София - Варна

През 2023 година нискотарифната авиолиния Ryanair ще започне да провежда редовни полети от София до Варна и обратно, съобщи превозвачът на своя сайт. От информацията на сайта на авиокомпанията става ясно, че цената на еднопосочен билет ще започва от €17. Ирландският авиопревозвач е втората нискотарифна компания, след унгарската Wizz Air, която имаше полети от София до Варна и обратно през по-топлите месеци на годината. 

Към момента от Wizz Air не са обявили дали ще извършват полети между София и Варна тази година, както правеха предишни години. Тази година полетите между София и морската ни столица ще се изпълняват два или три пъти дневно от компаниите Bulgaria Air и Ryanair. Те са много удобни, тъй като траят около 45 минути, като е необходимо да пристигнем на летището не по-рано от един час преди полета.

През 2023 година Ryanair ще провежда и редовни полети до шест нови дестинации. От ирландската авиокомпанията обявиха, че те ще са от София до Вроцлав, от Варна до Вилнюс и Катовице, както и от Бургас до Дъблин, Каунас и Познан. Полетите ще стартират през месеците март, май и юни, а билетите вече са в продажба.

През октомври миналата година от лоукост компанията заявиха пред Money.bg, че през лятото са отчели бум на пътуванията, на фона на недостиг на персонал, които в комбинация са предизвикали хаос по летищата в света.

Друг голям проблем пред сектора авиосектора са били стачките на персонала на летищата, на служителите по въздушна сигурност, на пилотите и на кабинния състав, които макар и локални са се отразили на цялата индустрия. В момента надеждите са за силен зимен сезон.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати