Новини Транспорт

Заради лошото време са отменени полети до Истанбул

   
Заради лошото време са отменени полети до Истанбул

Метеорологичната обстановка в мегаполиса, както и почти в цяла Турция, е силно влошена. Поради лоши метеорологични условия авиокомпании отмениха днес полетите си от и за Истанбул, а местните власти разпуснаха учениците във ваканция.

Летище "Сабиха Гьокчен" на азиатския бряг на Истанбул днес е фактически затворено. Отменени са всички полети на авиокомпания "Пегасус" от и за летището по международните и вътрешните линии. "Анадолу жет", дъщерна компания на "Търкиш еърлайнс" също анулира полетите си по вътрешните линии.

Вчера националният авиопревозвач "Търкиш еърлайнс" обяви, че от международното летище "Истанбул" на европейския бряг са били отменени 238 полета по международните и вътрешните линии. Отмяната на полетите продължава и днес, информираха от авиокомпанията. Силен вятър и вихрушки се разразиха в Истанбул, придружени от обилни валежи от дъжд или сняг.

Силният вятър снощи изкърти железните парапети на осмия етаж на кулата Галата, един от символите на Истанбул, съобщи сайтът Интернет хабер. Екипи на пожарната служба закрепиха с въжета железните елементи, а кулата бе оградена с предпазваща сигнална лента, за да не се приближават минувачи.

От валийството на Истанбул обявиха днешния ден за неприсъствен за всички училища в мегаполиса. Валията Али Йерликая и кметът на голямата община на Истанбул Екрем Имамоглу приканиха гражданите да бъдат внимателни предвид лошото време. Разпуснати са училищата в общо 40 окръга на страната, допълва БТА.

В бюлетин на Главната дирекция по метеорология се посочва, че днес се очакват валежи от сняг, както и силни бури и дъжд в почти цялата страна - в района на Мраморно море, в Егейския, Средиземноморския и Черноморския район. В Източен Анадол също ще има обилни снеговалежи и температури под нулата.