Новини Събития

България ще се рекламира с роуд шоу във Великобритания и Израел

   

Националният борд по туризъм поиска роуд шоу във Великобритания
  Мирослав Иванов

Министерството на туризма ще рекламира България с роуд шоу във Великобритания и Израел. Това обяви министърът на туризма Илин Димитров на кръгла маса на Националния борд по туризъм по време на изложението "Ваканция и СПА Експо". Роуд шоуто ще бъде под формата на срещи с туроператори, туристически агенти и журналисти на двата пазара. До момента такива са проведени в Полша и Германия, като моделът се оказа изключително успешен. От страна на България на тях присъстват Министерството на туризма, хотелиери, туроператори, Алианс "Българско Черноморие", летищата в Бургас и Варна.

За роуд шоуто във Великобритания настоява Националният борд по туризъм (НБТ) и Алианс "Българско Черноморие" заради спада в записванията на британските туристи за предстоящия летен сезон на 2023 г.

Полина Карастоянова, изпълнителен директор на НБТ, обяви, че има чуваемост от страна на Министерството на туризма и извлича от критиката най-ценното. Тя подчерта, че пред бъдещото Народно събрание и при редовно правителство ще настояват за увеличаване на бюджета за реклама на туризма на България. Отделно и разширяване на функциите на Министерството на туризма. В момента бюджетът за реклама е само 18 млн. лв. и не е достатъчен на фона на останалите страни в региона.

Министър Илин Димитров също подчерта, че държавата има нужда от голям бюджет за реклама. "Ние сме трудно видими на международните пазари", допълни той.

Мирослав Иванов