Новини Събития

Министерството на туризма ще харчи 780 000 лв. за събития

   
Министерството на туризма ще харчи 780 000 лв. за събития
Министерството на туризма ще прави доста събития през следващите 2 години
  Мирослав Иванов

Министерството на туризма обяви обществена поръчка за организиране и провеждане на събития за нуждите на ведомството. Това става ясно от регистъра, установи проверка на TravelNews. Стойността на търга е 650 000 лв. без ДДС или 780 000 лв. с ДДС. Срокът за кандидатстване е 13 март 2023 г. Договорът ще бъде за 2 години.

Изискванията към кандидатите са да имат туроператорски или агенти лиценз, а през последните 3 години да имат общ оборот от над 1 млн. лв. Освен това да са изпълнявали подобна дейност в последната една година. Интересно е, че за ръководителя на екипа не се изисква висше образование в туризма, което е скандално, коментираха пред TravelNews от бранша. В документацията е посочено, че трябва да има минимум бакалавър по „хуманитарни науки“, „социални, стопански и правни науки“. За експерта по организиране на събития в поръчката е посочено, че може да бъде с икономика или туризъм. „Собственото ни министерство не изисква ръководителят на екипа за организиране на събития да бъде най-вече с образование и познания в туризма, което е недопустимо“, подчерта представител на сектора, пожелал анонимност. Според него по този начин ще се яват и вероятно ще спечелят за пореден път пиар или рекламни агенции, които имат туроператорски лиценз.

Офертите ще бъдат оценявани по критерий техническа оценка – 60% и цена – 40%. Това означава, че ще има по-голяма тежест субективното мнение на комисията, обясниха юристи. Техническата оценка ще се определя на база оценка на предложената организация, механизъм за гарантиране на качеството и методология за управление на риска.

Събитията, в изпълнение на настоящата обществена поръчка, ще се организират на територията на България и могат да бъдат в различен формат - конгреси, дискусии, семинари, официални церемонии, кръгли маси, конференции, двустранни срещи с ръководители на чуждестранни ведомства и международни организации (министерски срещи); домакинство на международни конференции, работни закуски, обеди, официални вечери, посещения на туристически атракции и забележителности и др., свързани с изпълнението на дейностите на Министерство на туризма, организиране на събития в изпълнение на проекти с национално финансиране, включително организиране на други събития на министерството при възникване на необходимост.

Изпълнението на поръчката включва предоставяне на услуги за хотелско настаняване, изхранване, осигуряване на зали и техническо оборудване при организирането на събития, превод и др.; логистиката и организационно-техническата подготовка включват осигуряване на транспорт и самолетни билети за чуждестранни участници; озвучаване; регистрация на участниците; осигуряване/разпределяне на материали; изхранване; кафе-паузи; настаняване; осигуряване на симултанен/консекутивен превод за събитията и др.

Мирослав ИвановАнкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати