Заведения Новини

В Малайзия се откри първото кафене с влечуги

   
В Малайзия се откри първото кафене с влечуги

Любителят на влечуги Яп Минг Янг от Малайзия таи надежда, че посетителите на неговото кафене, подходящо за домашни любимци, ще се научат да ценят змиите и гущерите толкова, колкото кучетата и котките, предаде Ройтерс.

Брадати дракони, леопардови гекони и царевични смокове са сред видовете, почиващи в стъклените аквариуми, подредени в кафенето на Яп в покрайнините на малайзийската столица Куала Лумпур. Собственикът на заведението казва, че тези видове са сред най-често развъжданите в страната.

Клиентите, включително и децата, могат да подържат и погалят люспестите животни, докато си поръчват напитки и храна. "Хората се интересуват само от космати животни като котки и кучета, но винаги пропускат влечугите и змиите", казва Яп, който е част от общност с интерес към херпетологията - изучаването на влечугите.

"Затова се надявам, че показвайки колко интересни са те, обществеността може да придобие по-добра представа за влечугите и по-малко обичаните животни", допълва той.

Малайзия е известна с богатото си биоразнообразие, но също така е основен източник на незаконно продавани диви животни, допълва БТА.