Новини Събития

Вижте най-добрите плажове по света

   
Вижте най-добрите плажове по света

Събирането на слънчеви лъчи на най-добрия плаж в света тази година няма да е лесно. Baía do Sancho е достъпен само с лодка или по стълби, спускащи се към златистия пясък по стръмни скали. Плажната ивица се намира на Фернандо де Нороня - архипелаг на около 350 километра от бреговете на континентална Бразилия, част от щата Пернамбуко.

Стигането до там отнема известно време, но това, което очаква упоритите пътници, си заслужава усилието, според новата класация на Tripadvisor.

Baía do Sancho е най-добрата брегова ивица в света за 2023 г., според класацията на туристическия сайт. Миналата година плажът заемаше седма позиция в ранглистата, припомня CNN Travel.

Класацията на плажовете е част от наградите Travelers’ Choice на Tripadvisor, които се определят въз основа на милиони отзиви, оставени от пътешественици през 2022 г. Сайтът разглежда качеството и количеството на оценките при съставяне на класацията.

Най-добрите

Карибите печелят три места в топ 10 за 2023 г. Под номер 2 е Eagle Beach в Аруба, номер 5 е Grace Bay Beach в Търкс и Кайкос, а номер 9 - Varadero Beach в Куба. Миналата година плажовете Grace Bay и Varadero са класирани съответно на първо и второ място. Eagle Beach е номер 5.

Топ 10 включва и един плаж в Съединените щати – Ka'anapali Beach на Мауи под номер 10. Той не влиза в челната десетка през 2022 г.

Европа разполага с три плажа в топ 10 за 2023 г. – Reynisfjara Beach във Вик, Исландия, под номер 4, Praia da Falésia в Олхос де Аква, Португалия, под номер 6 и италианския Spiaggia dei Conigli под номер 8.

Само един от трите се появява в топ 10 за 2022 г. – Spiaggia dei Conigli в Сицилия е номер 10 през 2022 г.

Австралия печели едно място в топ 10 - Cable Beach в Брум, разположен в района на Кимбърли в Западна Австралия, заема третата позиция в класацията. Той е номер 11 в миналогодишния списък.

Плаж № 7 Radhanagar на остров Хавелок, част от Андаманските острови, представлява Индия в ранглистата. Плажът пада с едно място от номер 6 в класацията през 2022 г.

Топ 10 на най-добрите плажове в света за 2023 г., според Tripadvisor:

1. Baía do Sancho - Fernando de Noronha, Бразилия

2. Eagle Beach - Аруба, Карибите

3. Cable Beach - Брум, Австралия

4. Reynisfjara Beach - Вик, Исландия

5. Grace Bay Beach - Търкс и Кайкос, Карибите

6. Praia da Falésia - Олхос де Аква, Португалия

7. Radhanagar beach- остров Хавелок, Индия

8. Spiaggia dei Conigli - Сицилия, Италия

9. Varadero Beach - Куба, Карибите

10. Ka’anapali Beach – Мауи, ХавайАнкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати