Хотели

Вижте най-евтиния период за резервиране през Airbnb

   
Вижте най-евтиния период за резервиране през Airbnb

Резервирането на ваканционен имот под наем през попуярните платформи обикновено е по-евтин вариант, отколкото отсядането на хотел. Нов доклад на Airbnb показва, че това важи в още по-голяма сила за семействата. Всъщност, те могат да наемат апартамент с две спални и две бани на приблизително същата цена като стая в хотел от голяма верига, според данните на компанията, които се основават на публично достъпни финансови отчети за четвъртото тримесечие на миналата година.

През 2022 г. Airbnb отбелязва 60 процента ръст на семейните пътувания, в сравнение с периода преди пандемията през 2019 г. Повече от половината от тези престои са продължили между две и шест нощувки.

Есента и зимата са най-нискобюджетните периоди за семейно пътуване, като цените са по-ниски средно с $50 на човек на вечер през октомври, ноември и декември.

Ваканционното жилище под наем определено предлага повече пространство от една хотелска стая: около една четвърт от обявите в Airbnb имат три или повече спални, а почти 90 процента са оборудвани с кухня.

Често се осигуряват и удобства, специално насочени към децата, като повече от 1 милион обяви включват бебешки креватчета.

Що се касае до ваканция в големите градове по света, Париж е най-популярният избор за семействата през 2022 г., според Airbnb, следван от Лондон, Мелбърн, Ню Йорк и Рим.

Родителите с деца търсят басейн, бърз достъп до плажа, възможности за каране на ски, тропически пътувания и близост до национални паркове, съобщава T+L, базирайки се на данните на компанията.

Друг чудесен начин да спестите пари от Airbnb е да проверите категорията „Ново“ при търсене, която включва домове, добавени на сайта през последните 10 седмици, които често имат атрактивна начална цена.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати