Новини Събития

Двама министри договориха повече медицинска помощ за летния сезон

   
Двама министри договориха повече медицинска помощ за летния сезон

Подсигуряване с допълнителни медицински екипи през летния активен сезон по Северното и Южното Черноморие. За това се договориха на среща министърът на туризма Илин Димитров и министърът на здравеопазването д-р Асен Меджидиев.

Инициативата се осъществява съвместно със съдействието на местната власт по Черноморието и академичната общност в морските градове. Министър Меджидиев уточни, че въпросът за осигуряването на качествена медицинска помощ през летния туристически сезон е обсъждан с областния управител на Бургас проф. Мария Нейкова, с кмета на града Димитър Николов, както и с кметовете на малките населени места по българското крайбрежие. Темата е била дискутирана и с ректорите на медицинските университети във Варна и Бургас, както и с директорите на института за спешна помощ "Пирогов" и на МБАЛ "Св. Марина" - Варна.

"Сигурността и доброто здравеопазване са в основата на развитието на качествената туристическа услуга", изтъкна министър Димитров.

"Сътрудничеството ни с Министерството на туризма помага изключително много за осъществяването на тази дейност, като се стараем да покрием и всички курорти заради допълнителното натоварване на системата с туристи през активния сезон", подчерта министър Меджидиев.