Хотели

Вижте най-скъпата хотелска стая в света (ВИДЕО)

   
Вижте най-скъпата хотелска стая в света (ВИДЕО)

Разбира се, че най-скъпата хотелска стая е в Дубай и се намира в единствения 7-звезден хотел в света Бурж ал Араб. Същинско бижу, тя е облицована със същия мрамор, който Микеланджело използва за създаването на статуята на Давид. Дори само заради това е обяснимо защо цената й е 24 000 долара за нощувка. 

Но Royal Suit  разполага с луксозно пространство на 24-ия етаж и собствен частен асансьор, две големи спални и бани, дрешник, всекидневна, библиотека и частно кино.

Оше един апартамент предлага не по-малко луксозно изживяване, но на малко по-ниска цена - 15 000 долара. Президентският апартамент е и най-предпочитан. Той разполага с две спални, огромна библиотека, бар, джакузи, частен салон и невероятна гледка.

За 1000 долара на вечер можете да отседнете в апартамент с една спалня, който предлага смайваща гледка, удобно легло и джакузи. Може да изберете и семеен апартамент на цена от 5000 долара на вечер, в който могат да се настанят до 6 души.

Бурж ал Араб е разположен на частен остров и предлага зашеметяваща гледка от всяка от своите стаи. Строежът на един от символите на Дубай отнема 6 години. Той е по-висок от  Айфеловата кула и е оборудван със собствена хеликоптерна площадка. Тук се предлага ненадминат лукс и се сервира и най-скъпият коктейл в света, оценен на  смайващите 7 500 долара.