Събития Турагенции

Нови проверки на ГКПП Малко Търново за нелоялни практики при организираните пътувания

   
Нови проверки на ГКПП Малко Търново за нелоялни практики при организираните пътувания

През изминалия неделен ден беше извършена проверка на ГКПП "Малко Търново" за нелоялни практики при организираните пътувания. Бяха проверени 21 автобуса, пристигащи от Турция в страната.

По време на проверката Министерството на туризма установи, че 19 автобуса превозват туристи на организирани туристически пътувания. При проверките не са представени ваучерите на туристите от двама туроператори, като от тях ще бъде изискано да ги представят в Комисията за защита на потребителите (КЗП). Установено е също, че в два от проверените автобуси пътуват лица, които осъществяват пътуването си самостоятелно. На тези лица КЗП ще изиска допълнително документи, които да докажат, че при пътуването не се формира туристически пакет. Проверка беше извършена и на 7 лица, които са представили на проверяващите идентификационните си карти, като са удостоверили регламентирано извършване на професията "екскурзовод".

ИА „Автомобилна администрация“ не установи нарушения при превозвачите. Икономическа полиция също не установи нарушения по време на проверката.