Новини Транспорт

Фериботите в Гърция спират заради стачки: Ето какво да направите, ако сте засегнати

   
Фериботите в Гърция спират заради стачки: Ето какво да направите, ако сте засегнати

Много българи избраха да обединят почивните дни около 1 и 6 май, за да ги прекарат в Гърция. Техните планове обаче може да се променят заради планираните за утре масови стачни действия, които съвпадат и с официалното откриване на новия туристически сезон в южната ни съседка. За това алармира Габриела Руменова, основател на платформата "Ние, потребителите". Очаква се моряците да спрат работата на пристанищата и всички кораби и фериботи да останат на място в продължение на цяло денонощие. Повечето българи се придвижват с колите си до водните участъци, но за достъпа до островите разчитат на морския транспорт.

"В случай че сте планирали придвижване с ферибот, е полезно да имате предвид възможностите, с които разполагате. Ако сте закупили билет за пътуване с ферибот или кораб, компанията най-вероятно вече ви е уведомила за преустановяването на работата им заради предстоящата стачка", пишат от "Ние, потребителите". "Тези от вас, които все още не са взели билета си на хартия, да не го правят, а да поискат да го анулират и да получат парите си обратно.

В случай че билетите вече са у вас, трябва да ги върнете и да подадете заявка за възстановяване на сумата", добавят от платформата. И друг съвет: "Възможен вариант е да опитате да промените датата на пътуването, но имайте предвид, че разписанията на фериботите в дните след стачката също могат да бъдат засегнати. Опция е и да презаверите билетите за следващото посещение – свое или на близки и познати, тъй като хубавите месеци предстоят".