Транспорт

Starlux иска да е най-луксозната авиокомпания

   
Starlux иска да е най-луксозната авиокомпания

Starlux отбеляза първия си междуконтинентален полет от Тайван до Лос Анджелис. Той е част от плана на компанията да открие нови маршрути до САЩ като част от усилията ѝ за създаване на редовни презокеански полети. Въпреки продължаващата конкуренция, авиокомпаниите в Азия все още се възстановяват от пандемията и завоюването на пазарен дял не е лесно.

Председателят и основател на Starlux, Куо Чен, открива авиокомпанията, която е третата в Тайван, през 2020 в началото на ковид пандемията. Освен, че е бивш директор в Eva Air, Чен е и квалифициран пилот на пътнически самолети. Истината е, че той приземи в Тайпе самолета от Лос Анджелис в деня на първия полет.

"Ние сме напълно посветени на идеята да разширим нашата мрежа като откриваме ежегодно нови маршрути през следващите няколко години", каза Чен Куо-вей, председател на борда на директорите на Starlux.

Никой не може да каже кога е подходящият момент да стартира една авиокомпания, но тази започна работа в началото на пандемията. Бяха няколко тежки години, но всички явно са оптимисти.

Това са мажоретките на „Клипърс“, които ще танцуват на червения килим.

"В периода след пандемията търсенето се възстановява много бързо. Доверието на пътниците е много голямо. Ние много внимателно анализираме настроенията, за да настроим услугите си спрямо промяната им", каза Саймън Лиу, главен стратегически директор на Starlux.

Дори и да не успеете да се сдобиете с място в първа класа, двадесет и шестте места в бизнес класа също са много добри. Те ви осигуряват уединение зад плъзгаща се врата и ваша лична кабинка, в която седалката има режим на нулева гравитация, макар на мен да ми отне срамно дълго време докато разбера как работи. Авиокомпанията очаква да започне редовни полети до и от Сан Франциско преди Коледа.