Новини Събития

Мюзикълът за Майкъл Джексън на Бродуей е невероятен

   

Мюзикълът за Майкъл Джексън се играе от 2 години на Бродуей
  Мирослав Иванов, Ню Йорк

От дете ми беше мечта да посещавам театрите на Бродуей в Ню Йорк. Затова всеки път като като съм в Ню Йорк си избирам по няколко мюзикъла, за да наваксам! Но не съм идвал отдавна, от 9 години. Снощи бях на MJ: The Musical на Майкъл Джексън в Neil Simon Theater. Прекрасна игра и един тъжен живот на една легенда и истинска световна звезда, оставила невероятен отпечатък в музиката. Израснал съм с неговите песни и купувах като откачен касетки за старите касетофони и после дискове. Освен това бях залепен за телевизора да гледам неговите клипове по MTV.

Сега мюзикълът за неговия живот и творчеството му са впечатляващи. Той е жив в ролите на прекрасните актьори на Бродуей, които показват детството му, строгия баща и израстването му до голяма звезда.

По текста на мюзикъла работи Лин Нотадж, носителка на две награди „Пулицър“ за пиесите „Sweat“ („Пот“) и „Ruined“ („Разрушен“). Продукцията разчита на пълния музикален каталог на певеца – с попхитове като „Thriller“, „Smooth Criminal“, „Beat It“, „Don’t Stop ‘Til You Get Enough“, общо над 25 парчета. За хореографията отговаря звездата на съвременния балет Кристофър Уийлдън, познат от мюзикъла „Един американец в Париж“. Танците са пресъздадени едно към едно!

Едно голямо браво за актьорите на Бродуей. Един дълбок поклон за Майкъл Джексън!

Мирослав Иванов, Ню Йорк