Новини Събития

Индонезия въведе визи, включително и за България

   
Индонезия въведе визи, включително и за България

Индонезийските власти взеха решение да не подновяват, т.е. да спрат безвизовия режим за граждани на 159 държави в света (включително България), съобщи The Jakarta Post. До съвсем скоро в страната можеше да се влиза без визи за престой до 30 дни с цел туризъм.

Индонезия е четвъртата по население страна в света, разположена е на над 17 000 острова в Индийския и Тихия океан. Една от амбициозните й цели е дa yвeличи изнoca cи нa ниĸeл дo 65% oт cвeтoвния oбeм в paмĸитe нa дo двe гoдини.

"Безвизовите туристически посещения на граждани от тези 159 държави се оказаха неефективни", обясни министърът на туризма и креативната икономика на Индонезия Сандиага Уно.

По думите на министъра, прекратяването на механизма, който позволява(ше) на посетители от повече от 150 страни да влизат в Индонезия без виза, няма да навреди на туристическата индустрия, а напротив, ще подобри качеството на туристическия сектор.

Индонезия преустанови безвизовия режим за 159 държави на 7 юни. Към момента той е валиден само за туристи от Асоциацията на държавите от Югоизточна Азия (АСЕАН).