Анализи Новини

Цените на почивките за британските туристи в България са скочили с 13%

   
Цените на почивките за британските туристи в България са скочили с 13%

Цените на пакетните почивки "ол инклузив" за британските туристи са скочили с над 20% за най-посещаваните средиземноморски дестинации, включително Майорка и Крит, показват данни на TravelSupermarket. Препоръчват се по-евтини варианти като България, но се предупреждава, че дори и там цените тази година са с 13% по-високи.

Средната цена за седмица почивка „ол инклузив“ в Майорка в Испания е по-висока с 21%, в  Тенерифе с малко повече от 22%,  а най-голямо е поскъпването на гръцкия остров Крит – 25%. Средно по курортите на популярните сред британците страни като Испания, Турция, Гърция, Португалия и Кипър се наблюдава увеличение на цените от порядъка на 12%.

От TravelSupermarket посочват, че летуващите британски семейства могат да спестят пари, ако отидат някъде другаде, но предупреждават, че дори в нискобюджетните дестинации цените са по-високи тази година.

Конкретно са посочени Мароко, където има покачване на цените от 27% и България с 13-процентно поскъпване.

TravelSupermarket изчислява средната стойност, като използва резултатите от търсенията за почивка в дадените дестинации, като уточнява, че става дума за обща тенденция, а точните и конкретни разходи могат да варират в зависимост от местоположението и времето на резервацията.