Хотели

Хотел Antea е новият луксозен хотел в Созопол

   
Хотел Antea е новият луксозен хотел в Созопол

Сезонът на лятното разпускане по пясъчни дюни и море, с коктейл в ръка и времето за релакс и безгрижни емоции, вече е тук. Една от най-новите и живописни дестинации за морска почивка, е хотел Antea, разположен на върха на живописна скала в новата част на античния Созопол.

Хотелът, преплитайки традиции и модернизъм, е късче от рая, скрито сред красотите на древен Созопол. Място, което само чака да бъде открито. „Всеки престижен хотел по крайбрежието обича да нарича себе си перла, диамант, или бисер. Но в море от ценности ние избрахме да сме безценни. Точно това означава на древногръцки думата „Antea“, споделят от мениджмънта на хотела и обещават да посрещнат всички гости с тюркоазено чисто море и разнообразие от безценни преживявания.

Отсъствието на характерната хотелска атмосфера допринася за усещането за откъснатост и бягство от реалността, но не липсва и типичната за модерните хотели грижа. Antea разполага с 29 двойни стаи с изглед към града и  22 двойни стаи с морски изглед. На предпоследния етаж на хотела са разположени 6 студиа, а гостите имат възможност да изберат да нощуват и в някой от деветте апартамента с прекрасна морска гледка. Комплексът разполага и с 2 ексклузивни двуетажни мезонета, с обширна тераса с изглед към морето. Истинско бижу е VIP апартамента на Antea, създаден за специални гости и  незабравими преживявания. Той ще посрещне ценителите с 2 отделни спални, дизайнерска трапезария и  балкон.
Antea Созопол Интериор в екстериора е другата запазена марка на новият хотел. Тук залагат на смелото смесване на декоративни традиции и стилове. Усещат се артистичните акценти от страна на архитектите, които са излязли извън стените на комплекса. Интериорът извежда естествените материали на преден план с акцент върху декоративни предмети като вази, лампи и произведения на изкуството, вдъхновени от древен Созопол. Дървото и изчистените линии в бяло и цветни мотиви властват край морето. Елегантен акцент е изящната витрина с естествени корали, която ще  помогне на гостите да се потопят пълноценно в усещането за морска ваканция.

Antea Созопол

Едно преживяване няма да е безценно, ако човек не поглези и небцето си, и то докато се взира в безкрайното синьо море на Стария Созопол. В хотел Antea са се погрижили да осигурят наслада за всички сетива с предложенията им в дневния лоби бар и в модерният ресторант. Той ще приветства всички гости за едно наистина класно изживяване, а менюто съчетава традиционни български ястия, разнообразни рибни деликатеси, а също и непреходни ястия от световната кухня.

Гостите на Antea ще обогатят преживяванията си със слънчеви бани на терасата за релакс, където се открива безкрайният хоризонт на морето, както и живописната архитектура на Стария град. За още допълнителен релакс, почиващите могат да се поглезят  в бълбукащите води на  джакузито или да релаксират в закрития басейн на хотела. Само
приятни емоции очакват почиващите, които пък са решили да тонизират тялото си в сауната и фитнес залата.

Хотел Antea ще очарова гостите си със своята безбрежна красота, вплел в своето очарование нежния пясък на плажните ивици, древната история на Созопол и живописните и омайни гледки в района. Хотел, който предлага  наистина специално ваканционно изживяване през този сезон.

Собственик на комплекса е фирмата "Тракийски хотелиери" ЕООД, част от групата на "Асарел-Медет". Компанията притежава още хотелите "Каменград" и "Парк хотел Асарел" в Панагюрище, вила "Сокол" в Боровец и хотел "Земята и хората" в София.

Мирослав Иванов Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати