Събития

Министърът на туризма: Черно море е чисто

   
Министърът на туризма: Черно море е чисто

Черно море е чисто, няма замърсяване след разрушаването на стената на язовир „Нова Каховка“. Това заяви пред bTV министърът на туризма Зарица Динкова.

„Аз съм министър от 6 юни и веднага се оказах в една кризисна ситуация с оглед на пропагандната кална кампания, която тръгна срещу българския бизнес. Още от самото начало взехме мерки заедно с моя екип и с останалите институции, за да можем да защитим дестинацията си. Водата е чиста, няма замърсяване“, увери Динкова.

Тя каза, че до момента е провела доста срещи с бизнеса и че работи в партньорство с неговите представители, за да могат заедно да решат проблемите.

Според нея твърденията за замърсяване на Черно море са част от хибридни атаки срещу страната ни.

„Нека не забравяме какви са приоритетите на това правителство – влизането в Шенген и еврозоната. Това са проблеми, които биха решили до голяма степен проблеми като опашките по границите, ценовите проблем. Виждате колко добре се отразява приемането на еврото на туризма в Хърватия. Всичко това ни прави цел за подобни „кални“ атаки:, коментира министърът.

„Нека не позволяваме на тази хибридна кампания да вреди на стотиците и хиляди български семейства и бизнеси, които зависят от сезона и работят по курортите“, добави тя.

Динкова обясни, че голяма част от българите остават да почиват в България, а гръцки туристи идват във вътрешността на страната ни.

Министърът на туризма коментира, че не очаква да бъде повдигната темата относно изключването на Несебър от Списъка на световното културно наследство на ЮНЕСКО. Динкова добави, че са взети всички мерки.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати