Новини Събития

Българинът, който драска по Колизеума, се е извинил пред италианската полиция

   
Българинът, който драска по Колизеума, се е извинил пред италианската полиция

Фитнес инструкторът от Обединеното кралство, видян от милиони хора по света да осквернява 2000-годишния Колизеум, се извини на италианската полицията за безразсъдния си вандализъм.

27-годишният Иван Димитров, който се подвизава и под името Иван Хоукинс, бе идентифициран ексклузивно от MailOnline заедно с 6 г. по-възрастната си приятелка Хейли Брейси, след като възмутен турист го засне как издълбава имената им в древната тухлена зидария и го публикува в интернет.

Двойката, която живее в Бристол, е била в италианската столица Рим в рамките на триседмично европейско турне и е била открита в България в петък от полицията, след като е била идентифицирана чрез записи от камери за видеонаблюдение и хотелски записи.

Майор Роберто Мартина от паравоенната полиция карабинери заяви пред MailOnline, че колегите му са разговаряли с мъжа и той се е извинил и разкаял за постъпката си.

"Той се свърза с нас, след като открихме мобилния му телефон от хотелските записи и му оставихме съобщение да ни се обади. Естествено, той се притесняваше за правните последици и всички те му бяха обяснени. Казахме му, че докладът ще бъде изпратен на адреса му в Обединеното кралство, след което делото ще се гледа в съда, вероятно в началото на следващата година, и той ще може да се извини лично пред съда.

Не го попитахме защо го е направил, това ще го чуе съдията, просто му казахме, че е заподозрян и е част от разследването. Момичето не е обект на никаква жалба, така че е невинна що се отнася до нас, въпреки че технически тя може да се разглежда като съучастник. Но отново това ще реши прокурорът, след като приключим с нашите разследвания, което не би трябвало да отнеме много време, тъй като основното доказателство е оригиналният видеозапис на инцидента. Той (Иван Димитров) ни каза, че е много разстроен от това, което е направил, и продължаваше да се извинява за него, мисля, че се притесняваше от последиците от евентуален съдебен процес, и ние му обяснихме, че може да получи ефективна присъда от две до пет години и глоба до 15 000 евро", посочва Мартина.Анкета

Къде ще пътувате за Великден и майските празници?


Резултати