Новини Събития

Инцидент в Уисконсин: Пътници на увеселително влакче висяха с главата надолу в продължение на часове

   
Инцидент в Уисконсин: Пътници на увеселително влакче висяха с главата надолу в продължение на часове

Осем пътници висяха надол с главата след повреда на увеселително влакче в американския щат Уисконсин, съобщи Global news. Потърпевшите са били гости на кънтри фестивал в Крандън и са се спасили от падане, благодарение на предпазните колани, с които са били закопчани.

Според публикувани в социалните мрежи видеа пътниците са висяли поне три часа, преди да бъдат освободени. Спасители от три близки окръга са се отзовали, за да помогнат на заклещените посетители на увеселителния парк.

Един от мъжете е бил заснет да носи предпазен колан, докато се изкачва по стената на "Огнената топка" към осемте пътници. Поради височината на атракциона, на фестивала е бил докаран камион със стълба с платформа от над 30 метра.

Спасените са били откарани в болница за преглед. Не се съобщава за физически наранявания.

По думите на капитан Бренън Кук от пожарната служба в Крандън, вероятната причина за внезапното спиране на увеселителното влакче е "механична повреда". Все още обаче няма категорично становище и се чакат резултати от експертизата.

"Атракционът наскоро беше инспектиран от щата Уисконсин тук, на място, и в момента нямаме друга информация", добавя Кук.