Турагенции

SunExpress представи полета между София и Анталия пред туроператорите

   
SunExpress представи полета между София и Анталия пред туроператорите
Волкер Ричтер от SunExpress (вляво) представи новата линия
  Мирослав Иванов

Авиокомпанията SunExpress представи официално новата си дестинация между София и Анталия (Турция) пред български туристически агенции на терасата на известния клуб Culture Beat в НДК. „Радостни сме, че отваряме новата линия от София, за да могат повече българи да пътуват в района на курортите в Анталия“, заяви на презентацията Волкер Ричтер, регионален мениджър „Продажби на чуждите пазари“ в авиокомпанията.

Полетите ще стартират през септември и ще се изпълняват всеки вторник и петък до края на ноември. През зимния период ще прекъсват и ще тръгват отново през пролетта, обясни Ричтер. SunExpress ще оперира и през месец ноември, защото сезонът в Анталия е дълъг. Тогава цените на хотелите в турските курорти падат и все още става за почивка. Освен това повечето комплекси имат хубави СПА центрове. Дори българите могат да се възползват да ходят за дълги уикенди в Анталия с нашите полети, каза пред TravelNews Волкер Ричтер.

Цените започват от 39 евро в посока с включен чекиран багаж до 20 кг. Дори най-ниските ни тарифи са с включен багаж, което е голямо предимство в сравнение с другите авиокомпании, обяви Георги Кабаиванов, представител на SunExpress у нас. От Анталия чрез SunExpress могат да се правят връзки с други техни полети до 4 вътрешни дестинации в Турция -  Адана, Диарбекир, Газиантеп и Измир и 2 международни - Бейрут и Дубай.

Георги Кабаиванов

В момента от София до Анталия лети другият нискотарифен турски превозвач – Pegasus Airlines. Отделно българските туроператори правят много чартъри до дестинацията. Мария Кафелова, експерт „Авиационен маркетинг“ на Летище София, подчерта на събитието, че Анталия е на тринадесето място по брой пътници на аерогарата. Полетите до дестинацията са повече в сравнение с 2019 г. от преди пандемията, допълни тя.

Мария Кафелова

SunExpress е съвместна собственост на германската “Луфтханза“ и „Турските авиолинии“. Основана е през 1989 г., като е базирана в Турция, която е и основната й дестинация. Оперира до 60 дестинации в 30 страни в Европа и отделно до 23 местни градове в Турция. Лети с нови самолети „Боинг 737“. Нейният флот ще бъде увеличен до 100 самолета през 2024 г. Наскоро SunExpress беше наградена за „Най-добра авиокомпания за туристически пътувания в Европа“ от Skytrax.

Мирослав Иванов