Новини Транспорт

Модерна каравана става на лодка

   
Модерна каравана става на лодка

Представете си каравана, която се превръща в мини яхта, когато искате да плавате по вода. Базираната в Турция компания SealVans предлага на бъдещите европейски клиенти точно това – превозно средство, което може да действа като наземна каравана или напълно функционална лодка.

Фирмата със седалище в Бурса, която започна дейността си през 2020 г., вече пусна два варианта – Seal 4,20 м и Seal 7,50 м – след завършване на проучванията си за научноизследователска и развойна дейност през юли 2022 г. Моделите, които се различават основно по своята дължина и покритие, са насочени към семейства, търсещи приключения.

Щом попадне във водата, превозното средство се управлява от извънбордов двигател Honda с мощност 50 конски сили или електрическа система за задвижване.

Много разнообразни предложения

Seal е с компактен размер 4,20 м тежи малко под 750 кг и може да действа като вашия „нов куфар, когато отивате на почивка почивка“.

Караваната предлага малка кухня, спалня за двама и баня – това я прави идеална за двойки, които искат да прекарат прекрасен уикенд край красиво езеро, в гората или на къмпинг, наслаждавайки се на прекрасната гледка.

Seal 7,50 м, който е предназначен да се използва от семейства, е каравана с лодка. Тя може да бъде разделена на две отделни спални през нощта, с обща трапезария, зона за сядане и четирима души могат да отседнат удобно. Баня с приличен размер гарантира практичност по време на продължителни пътувания. Превозното средство с тегло 3000 кг има вътрешна височина от 2 метра.

SealVans предлага опции за персонализиране на кухнята според избора на цвят и оборудване на клиента. Можете да използвате хладилника/фризера, за да поддържате и съхранявате продуктите си свежи. Осигурени са и вграден котлон/фурна и широк плот, за да могат хората да приготвят храната си в движение.

Вентилацията и естествената светлина се осигуряват от големите панорамни прозорци. А завесите и мрежите против насекоми ви позволяват да имате спокоен сън.