Новини Събития

Туристи недоволни от състоянието на подстъпа към южния плаж в Приморско

   
Туристи недоволни от състоянието на подстъпа към южния плаж в Приморско

Туристи от Приморско са недоволни от състоянието на входа на Южния плаж. Репортерската ни проверка показа, че асфалтовата настилка е разрушена, а в образувалите се дупки има насипан чакъл. С количка с дете е изключително трудно преминаването, споделиха пред микрофона ни туристите. Плажовете са прекрасни, но подходът е предизвикателство за всеки, коментират хората. 

"Вижте, всичко е в камък, в пясък, в кал. Подстъпът към северния плаж е по-добре направен, но към южния плаж не. Би трябвало вече да го оправят, защото мисля, че от няколко години стои така. Общината би трябвало да го знаят този проблем", споделят туристите. 

А общината знае за проблема, но е в патова ситуация, обясни ни кметът на Приморско Димитър Германов. Ремонт в момента не може да се направи, тъй като предстои изпълнението на други два проекта по брегоукрепване и ВиК. 

"Няма как към настоящия момент ние да инвестираме там, защото предстои през есента реализирането на един сериозен проект - "Брегоукрепване на река Дяволска". Това означава, че в тази зона до подхода в източната част на същия плаж, целият бряг ще бъде преустроен. Отделно се прави и друг ВиК проект за дъждовната вода, която минава точно през тази зона", каза кметът. 

Едва следващата есен се очаква да започне изпълнението на проекта по реновиране на подхода към Южния плаж. Няма как да инвестираме в момента пари и после да всичко да бъде разрушено, коментира още Димитър Германов. 

А това означава, че туристите в Приморско ще продължат да преминават през разбития подход не само това, но и следващото лято.